Vücut geliştirmede beslenme nasıl olmalı?

Neredeyse 2 aydır aktif diyet ve spor yapıyorum bende. 181 boy 84 kiloyken şu an 77 kiloyum hâla göbek var biraz neyse sadede gelecek olursam akşam 6'dan sonra yemek yok sadece su ve salatalık tüket ayrıca sabah 10'dan önce kahvaltı etmeye dikkat et (krem peynir, sürme çikolata, reçel vs yasak) kahvaltıdan hemen önce 10 dakika ısınma antrenmanı yap 3'er set şınav mekik bile olur. Kahvaltı sonrası hafif 30 dakikalık bir yürüyüş üstüne spor salonunda antrenmanını yap. Yeşil çay, veya kayısılı yeşil çay öneririm bayağı iyi tuvalete çıkarıyor. Günde 3 litre su içmeyide unutma.

tamamdir dikkat edecegim tesekkurler )

İlk önce kalorini hesaplamalısın ve ondan 500-750 kalori az almalısın günlük. Definasyona gireceğin için kilon başına 2 gram protein, 0.9 gram yağ ve yüksek karbonhidrat almalısın.

Akşamları uyumadan önce kazein proteini (Yani süt proteini) almalısın çünkü uyurken uzun süreler geçiyor ve bu sürede protein almamak az da olsa kas kaybına neden olabilir, bu yüzden uzun sürede sindirilen kazein proteini almalısın. Alacağın yağı zeytin yağı gibi sağlıklı yağlardan almalı ve karbonhidratı da sağlıklı şeylerden (Yulaf, Pirinç Pilavı, Tam buğday ekmeği vb.) almalısın. Günde en az 3 litre su içmelisin, çünkü araştırmalar gösteriyor ki çok su içmek metabolizmayı %30'a kadar hızlandırabilir.

Kalorini hesaplamak için bu siteye girebilirsin.

Gece yatmadan önce süt iç 1-2 gün arayla her gün spor yap oluyor zaten aşırı Fast food yeme. Git tavuklu pilav ye zaten bunları herkes biliyor he bir de balık yağı tüket. Ayrıca boyuna göre gayet iyisin.
Yahu herkes biliyor dediğin şey saçmalıktan ibaret. Herkes bilmiyor, bir çok diyetisyen bile çoğu ayrıntıyı bilmiyor.

Gereğinden fazla protein alırsa vücut yeterince yağa ve karbonhidrata yönelemez ve bunun sonucunda definasyon performansı bayağı bir düşebilir. Süt ürünü olarak akşam kazein proteini alması bence gayet mantıklıdır fakat gün içinde ben de önermiyorum.

Süt ürünleri sayesinde boyum 15 cm uzadı ve bayağı eritmiştim. Herkese göre değişir. Her sabah yumurta ye bak nasıl faydasını görüyorsun.
Süt ürünleri boy da uzatmaz yağ da yakmaz. Yağ yakmanın 2 yolu vardır. İlki ve tek doğru düzgün etki eden kalori açığıdır, ikincisi ise karnitindir fakat etkisi %5-8 arasında anca eder. Yumurta ne fayda edecek? Yumurta en kaliteli protein kaynağıdır fakat sihirli bir şey değildir. Sadece protein alırsın (Sarısını yersen karbonhidrat, yağ ve kalori de gelir.) başka bir şeyi yok.

@Safcake0_0 Bu arada söylemeyi unuttum. Definasyonda protein tozu çok işe yarıyor düşük kaloriye yüksek protein verdiği için. Kullanmanı öneririm fakat her marka iyi değildir, bazı markalar merdiven altı üretiyor, ham maddesini dandik kullanıyor falan.

Genetik evet ama ben süt içip sağlıklı beslenip spor yaptığımda 1.40'dan 165 oldum, ayrıca genetiğimde de yok. En büyük etkisi ise gece 11 de yatmaktı.
Sütün boy ile hiç bir alakası yok, saat 11'de yatmanın da pek bir alakası yok. Önemli olan şey genetiğindir, onun dışında ise omurgaya sürekli aşırı baskı yaparsanız boy uzamasını engeller.

Hocam olabildiğince süt ve süt ürünlerinden uzak durun ayran vb. içmemeye dikkat edin çünkü kazein proteini derinizi kalınlaşır. Onun dışında kalori açığı oluşturmak ve sıkılaşmanız lazım.
Her öğünün yanında büyük boy karışık salata tüketin sebzelerin kalorileri yok denecek kadar azdır.

Neden güldün? Haksızsam haksız olduğum kısımı kanıtlarla göster.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…