Vücut yağ oranı ve kalori dengesi nasıl olmalı?

jzow

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 15 yaşındayım, 176 cm boyunda ve 69 kiloyum. Yaklaşık üç aydır spor salonuna gidiyorum. Supplement olarak kreatin kullanıyorum, ancak BCAA'yı bırakmış durumdayım. Maddi açıdan bir sorunum yok ve yeterli beslenebiliyorum. Haziran ayına kadar haftada üç gün spor yapabileceğim. Şu an push-pull-legs antrenman programını uyguluyorum. Vücut yağ oranım %18 civarında. Önümüzdeki süreçte beslenmemi kalori alımı odaklı mı yapmalıyım? Bu konuda biraz kafam karıştı. Henüz çok güçlü değilim. Bulk yapmak daha mantıklı olur mu? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Bcaa almak yerine Whey protein kullan ve kreatine devam et fakat yaşının 15 olduğunu hesaba katarsak supplement kullanmak için daha küçüksün bence ama diyorsan sıkıntı yok o zaman whey protein + kreatin yap kreatin içtikten sonra bolca su içmeyi benim önerim içtikten 5 dakika sonra ortalama 500 600 ml su iç ve gün içinde su içmeyi bırakma.

Dostum yağ oranın çok değil fakat 15 ve altı fit sayılıyor. Ama sana önerim henüz güçlü değilsen, adam akıllı ağırlık basamıyorsan önce güçlenmelisin. Günlük kalori ihtiyacını ve makrolarını hesapla ve mesela 3000 kalori harcıyorsan 3000 ye ne aşağı ne yukarı. Antrenmandan sonra yarım saat kardiyonu çak. Bcaa çok gerekli değil zaten. Kreatin önemli. En aşağı x2 protein de yersen senden iyisi yok.

Kreatin içtikten sonra hemen su doldurmak yerine günlük total su tüketimi daha önemlidir.

Evet ben sadece kendi kullandığım şeklini yazdım dediğim gibi Günlük su tüketimi bırak maması lazım zaten

Günlük en az 5 litre içiyorum kanka çok tüketiyorum yemekleri susuz yiyemiyorum gitmiyor boğazımdan.

Evet ben sadece kendi kullandığım şeklini yazdım dediğim gibi günlük su tüketimi bırak maması lazım zaten.

Kanka whey kullanamıyorum rahatsız ediyorum midemi whey aldım olmadı isolate aldım olmadı en son beef protein tozu aldım o da rahatsız ediyor. Kreatinden devam ediyorum.1. paket Proteinocean 300G bitiyor başka marka alsammı optimum nutrition alabilirim.

Kanka cok guclu değilim ya 60kg pr bench var. Şimdi kilo almam lazım diye hissediyorum zaten çok zor alıyorum kilo ama biraz daha hafiflersem tamamen dal gibi olacağımı düşünüyorum.

Güzel markaları araştır merdiven altı olmasın süt ile değil su ile iç protein tozu miktarını 40 gram alıyorsan 20 ye düşür vücudun alışsın sonrasında yükselt gramınını.

Güzel markaları araştır merdiven altı olmasın süt ile değil su ile iç protein tozu miktarını 40 gram alıyorsan 20'ye düşür vücudun alışsın sonrasında yükselt gramınını.

Kanka laktoz alerjim var laktozsuz olmasına rağmen beef protein onda bile midemde doluluk hissi oluyor. Scietec gibi bir marka vardı alayim mi beef proteinini?

Kanka laktoz alerjim var laktozsuz olmasına rağmen beef protein onda bile midemde doluluk hissi oluyor. Scietec gibi bir marka vardı alayim mi beef proteinini?
Evet güzel bir marka laktoz alerjin olması kötü olmuş geçmiş olsun.

60 bench atıyorsan kilonu takcak vaziyette değilsin. Sağlıklı yemek ye bas.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…