VW Caddy 2024 sırasıyla nasıl otomatik yarı otomatik ve manuel kullanılır?

Wrench1337

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. 1 hafta önce VW Caddy 2024 style paket satın aldık. Araç otomatik her şey çok güzel eyvallah ancak şöyle bir problem var, bundan önceki aracımız manueldi ve kullanımı daha basitti. Şimdiki otomatik şanzımanda ise yarı-otomatik ve manuel nasıl kullanılacak bilmiyoruz. Şöyle özetleyeyim araç yüklü ve yokuş çıkacak o esnada manuel D1 yerine 1 yani manuele geçiş yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Kitapçığında vs. hiçbir şey yazmıyor internette de buna değinen kimse olmamış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar herkese merhaba. 1 hafta önce VW Caddy 2024 style paket satın aldık. Araç otomatik her şey çok güzel eyvallah ancak şöyle bir problem var, bundan önceki aracımız manueldi ve kullanımı daha basitti. Şimdiki otomatik şanzımanda ise yarı-otomatik ve manuel nasıl kullanılacak bilmiyoruz. Şöyle özetleyeyim araç yüklü ve yokuş çıkacak o esnada manuel D1 yerine 1 yani manuele geçiş yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Kitapçığında vs. hiçbir şey yazmıyor internette de buna değinen kimse olmamış.

Hocam tam anlamadım ama direksiyonun arkasındaki artı ve eksi tuşlarına basarak manuele geçebilir ve artı ve eksi ile vites yükseltebilir veya küçültebilirsiniz eğer otomatiğe geçecekseniz vites mandalını bir kere ittirirseniz geçecektir ayrıca hayırlı olsun çok güzel araba bizde kullanıyoruz.

Hocam tam anlamadım ama direksiyonun arkasındaki artı ve eksi tuşlarına basarak manuele geçebilir ve artı ve eksi ile vites yükseltebilir veya küçültebilirsiniz eğer otomatiğe geçecekseniz mandalı bir kere ittirirseniz geçecektir ayrıca hayırlı olsun çok güzel araba bizde de var.

Hocam şimdi şöyle özetleyeyim araç tamamen yüklü olduğunu farz edin sonrasında bu aracı ben D1 de yokuştan kaldıramayacağım ve bu nedenle manuel otomatik vitese geçiş yapmak istiyorum yani kadranda D1 yerine 1 yazıp kendisinin götürmesi gerekiyor. Tıpkı şu videodaki gibi bir sistem yok mu acaba?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2.00 ıncı dakikaya bakarsanız anlayacaksınız sanırım.
Ve hayatımda ilk defa otomatik kullanıyorum:)

Hocam şimdi şöyle özetleyeyim araç tamamen yüklü olduğunu farz edin sonrasında bu aracı ben D1 de yokuştan kaldıramayacağım ve bu nedenle manuel otomatik vitese geçiş yapmak istiyorum yani kadranda D1 yerine 1 yazıp kendisinin götürmesi gerekiyor. Tıpkı şu videodaki gibi bir sistem yok mu acaba?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2.00 ıncı dakikaya bakarsanız anlayacaksınız sanırım.
Ve hayatımda ilk defa otomatik kullanıyorum:)

Hocam tam anlatmak istediğiniz şey manuel modda iken arabayı nasıl yokuşta kaldıracağız?

Heh evet hocam maalesef bunu anlatmaya çalışıyorum :)

Hocam şimdi özetleyeyim araçta zaten Auto hold var fren tutmasanız bile araç geri geri kaçmıyor manuel modda hafif gaza basarsanız zaten yokuş kalkış desteği olduğu için araç gaz yiyecektir.

Peki bu paddle shifterı nasıl kullanacağız acaba yani şöyle arabanın kendisinin vites atmasını istemiyorum kendim müdahalede bulunarak kullanmak istiyorum bu durumda ne yapmam gerkiyor.

Peki bu paddle shifterı nasıl kullanacağız acaba yani şöyle arabanın kendisinin vites atmasını istemiyorum kendim müdahalede bulunarak kullanmak istiyorum bu durumda ne yapmam gerkiyor.

Hocam benim bildiğim araç belirli bir devirden sonra kendisi vitesi atıyor manuel modda dediğiniz olaya bir kere tek denk geldim.

Anladım hocam aslında anlamak istediğim şeydi bazı araçlarda otomatik olduğu halde kontrolü size bırakan bir mod var tıpkı manuel gibi attığım videodada arkadaş yapıyor ama bizde öyle bir topuz olmadığı için yapamadım ama yine de teşekkürler biraz daha araştıracağım.

Anladım hocam aslında anlamak istediğim şeydi bazı araçlarda otomatik olduğu halde kontrolü size bırakan bir mod var tıpkı manuel gibi attığım videodada arkadaş yapıyor ama bizde öyle bir topuz olmadığı için yapamadım ama yine de teşekkürler biraz daha araştıracağım.

Rica ederim hocam bence direksiyon arkasından vites değiştirmek daha zevkli,başka sorunuz varsa sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı