VW CC arabalarda kronik sorun var mı?

Speedkiso

Decapat
Daha fazla  
2010, 2011, 2011, 2012, 2013 model Volkswagen VW CC olarak 1.4 TSI ve 1.8 TSI DSGlerin hangi modelinde kronik ve elektrik sorunları vardır hangisinde yoktur, bilgisi olan bilgisini paylaşırsa sevinirim.

Not: Başka araba konularına girmezseniz sevinirim, sadece bu modellerde yazdığım konu hakkında bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

2010, 2011, 2011, 2012, 2013 model Volkswagen vw cc olarak 1.4 tsı ve 1.8 tsı dsglerin hangi modelinde kronik ve elektrik sorunları vardır hangisinde yoktur, bilgisi olan bilgisini paylaşırsa sevinirim.

Not: Başka araba konularına girmezseniz sevinirim, sadece bu modellerde yazdığım konu hakkında bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

Şimdi internete baktığınız zaman birçok sorun yazıyor lakin bizde 2013 model 1.4 tsı vardı ben bugüne kadar bir sıkıntı çıkardığını şahsen göremedim o biraz nasıl kullanıldığına da bağlı.

Bu arabada eski nesil kuru kavrama DQ200 şanzıman vardı sanırım. Şanzıman buysa arkana bile bakma, DSG'yi sıfır alınca memnun olursun ama 2. elde arabanın nasıl kullanıldığını ve şanzımanın ne zaman elinde patlayacağını bilemezsin. Bu şanzımanın 2017-2018 öncesi üretimlerinde kronik sorun vardı.

Bunun dışında arabanın kendisinin kronik sorunu var mı bilmiyorum.

Şimdi internete baktığınız zaman birçok sorun yazıyor lakin bizde 2013 model 1.4 tsı vardı ben bugüne kadar bir sıkıntı çıkardığını şahsen göremedim o biraz nasıl kullanıldığına da bağlı.
Vallahi bilemedim. Araba bakayım dedim, fiyat ve bilgilere fakat insanin kafası biraz karışıyor. Bir bakiyorsun kronik sorun yaziyor, elektrik sorun yaziyor. Yaş kavrama, kuru kavrama olayi var, gerçekten insan kararsız kalıyor. Hem iyi yazan hep de olumsuz yazanlar çıkıyor.
Bu arabada eski nesil kuru kavrama DQ200 şanzıman vardı sanırım. Şanzıman buysa arkana bile bakma, DSG'yi sıfır alınca memnun olursun ama 2. elde arabanın nasıl kullanıldığını ve şanzımanın ne zaman elinde patlayacağını bilemezsin. Bu şanzımanın 2017-2018 öncesi üretimlerinde kronik sorun vardı.

Bunun dışında arabanın kendisinin kronik sorunu var mı bilmiyorum.
Peki, yaş kavrama olani alsam CC'de, sence alınır mı bu yazdiğim modeller içinde?

Peki, yaş kavrama olani alsam CC'de sence alınır mı bu yazdiğim modeller içinde?
2. elde DSG'den uzak durmakta fayda var. Ayrıca burada yaş kavramalı şanzıman kullanan bir modeli var mı bilmiyorum ama düşük ihtimal. VW, 250 Nm tork'a kadar olan 2 litrenin altındaki motorlarla genellikle DQ200 kullanıyor.

160 beygirlik motorlarında ünlü piston kırma kronik sorunu olan araç... DQ200 kuru tip şanzıman da yanında VW'nin hediyesi. Bildiğim kadarıyla VW bu motorlarda düşük beygir için üretilen pistonlar ellerinde fazla kalınca bu motorlarda da kullandı ve meşhur CC kronik sorunu ortaya çıktı. Ticari kaygılar yüzünden VW mühendislerinden skandal bir karar gelmiş.

1- Arabayı 2. el alacaksın ve yüksek ihtimalle garantisi olmayacak. Alacağın araba daha önce piston kırmış olabilir ya da sendeyken kırabilir. Garantisi de yokken büyük kumardır, ben ortak olmazdım bu kumara.

2- Şanzıman sorunu ve riski de büyük bir kumar.

Bunların dışında bir sorun duymadım. Araç tasarım olarak güzel, ben de seviyorum ama bu kadar büyük kumarı olan bir aracın tasarımı ve diğer özellikleri pek umursanmaz maalesef.

2. elde DSG'den uzak durmakta fayda var. Ayrıca burada yaş kavramalı şanzıman kullanan bir modeli var mı bilmiyorum ama düşük ihtimal. VW, 250 Nm Tork'a kadar olan 2 litrenin altındaki motorlarla genellikle DQ200 kullanıyor.

Peki sence CC modelinin hangisi alınır Dsg veya otomatik olarak? Yani 2.0 1.8 veya 1.4 fark etmez, sence hangisi kronik sorunu olmayan alınabilir bir arabadır?

160 beygirlik motorlarında ünlü piston kırma kronik sorunu olan araç... DQ200 kuru tip şanzıman da yanında VW'nin hediyesi. Bildiğim kadarıyla VW bu motorlarda düşük beygir için üretilen pistonlar ellerinde fazla kalınca bu motorlarda da kullandı ve meşhur CC kronik sorunu ortaya çıktı. Ticari kaygılar yüzünden VW mühendislerinden skandal bir karar gelmiş.

1- Arabayı 2. el alacaksın ve yüksek ihtimalle garantisi olmayacak. Alacağın araba daha önce piston kırmış olabilir ya da sendeyken kırabilir. Garantisi de yokken büyük kumardır, ben ortak olmazdım bu kumara.

2- Şanzıman sorunu ve riski de büyük bir kumar.

Bunların dışında bir sorun duymadım. Araç tasarım olarak güzel, ben de seviyorum ama bu kadar büyük kumarı olan bir aracın tasarımı ve diğer özellikleri pek umursanmaz maalesef.

Sana göre CC modelleri içinden 2.0 1.8 veya 1.4 dsg veya otomatik olarak kafana yatan alınabilir. Kroniği falan yok dediğin bir model var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
peki sence cc modelinin hangisi alınır dsg veya otomatik olarak, yani 2.0 1.8 veya 1.4 fark etmez, sence hangisi kronik sorunu olmayan alınabilir bir arabadır?

Sana göre cc modelleri içinden 2.0 1.8 veya 1.4 dsg veya otomatik olarak kafana yatan alınabilir kroniği falan yok dediğin bir model var mı?

1.4 ve 1.8Tsi motorlarda her ikisinde de piston problemi var. Sciroccolardan biliyoruz. Ek olarak 1.8Tsi yağ eksiltme sıkıntısı var.
Dsg sorunu almış başını gitmiş zaten kurulu bomba.
2.0Ysi ve 2.0Tdi iyidir ama dsg sorunundan gene kurtulamazsınız. Aracın önceki sahibi nasıl kullanmış bilemeyiz. Yüksek hacimde yakıt ve vergi bindirimide olacaktır.
Cc güzel araç ama bu tip sorunları var maalesef.

Vallahi bilemedim. Araba bakayım dedim, fiyat ve bilgilere fakat insanin kafası biraz karışıyor. Bir bakiyorsun kronik sorun yaziyor, elektrik sorun yaziyor. Yaş kavrama, kuru kavrama olayi var, gerçekten insan kararsız kalıyor. Hem iyi yazan hep de olumsuz yazanlar çıkıyor.

Peki, yaş kavrama olani alsam Cc'de, sence alınır mı bu yazdiğim modeller içinde?

Hocam kusura bakma biraz geç cevap veriyorum ama dediğim gibi biz memnun kaldık lakin şu an alınır mı desen alınmaz yani çok temiz ve sorunsuzu biraz pahalı olur bence bana kalsa Opel insignia Grand Sport al derim(biz şu an onu kullanıyoruz) ama illa Volkswagen alacağım dersen Passat veya arteon al.

1.4 ve 1.8Tsi motorlarda her ikisinde de piston problemi var. Sciroccolardan biliyoruz. Ek olarak 1.8Tsi yağ eksiltme sıkıntısı var.
Dsg sorunu almış başını gitmiş zaten kurulu bomba.
2.0Ysi ve 2.0Tdi iyidir ama dsg sorunundan gene kurtulamazsınız. Aracın önceki sahibi nasıl kullanmış bilemeyiz. Yüksek hacimde yakıt ve vergi bindirimide olacaktır.
Cc güzel araç ama bu tip sorunları var maalesef.
Peki 2 motor olanlar dsg bir cc eğer dsg şanzıman sorun yoksa alınır mı , yani kronik sorun var mı onlarda?
Hocam kusura bakma biraz geç cevap veriyorum ama dediğim gibi biz memnun kaldık lakin şu an alınır mı desen alınmaz yani çok temiz ve sorunsuzu biraz pahalı olur bence bana kalsa Opel insignia Grand Sport al derim(biz şu an onu kullanıyoruz) ama illa Volkswagen alacağım dersen Passat veya arteon al.
Cc 2.0 olanlar alınır mı sence dsg sanzıman sorun yoksa? Yani onlarda ki kronik sorun durumu nedir bilgin var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı