W10 Mavi Ekran hatası

SensationWhite

Kilopat
Bilgisayarı ağustos'ta toplamıştım. Son 1 aydır bazen günde 2-3 defa bazen 2-3 günde bir mavi ekran verip duruyor. Her seferinde farklı bir mavi ekran hatası alıyorum. Sistem özellikleri imzamdan kopyalıyorum;
Ryzen 5 3600X - MSI RTX2060S Gaming X - 2x8 Kingston HyperX 3000 MHz CL15 - MSI B450-A PRO - Phanteks P350X - Kingston A400 480 GB SSD - JD M.2 1 TB SSD - Toshiba 1TB HDD

Windows A400'e kurulu şekilde. Minidump dosyası her seferinde bakıyorum hiç oluşturmuyor. Sistem güvenliğinden olay günlüğü oluşturma açık.
Ekran kartını DDU ile kaldırıp tekrar kurdum, tüm Driver'ları silip tekrar yükledim. Sizce sebep ne olabilir?
Biraz tozlu bir ortamda kullanıyorum, içini hiç temizlemedim acaba sorun bundan kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün. SATA kablolarını iyice kontrol edin doğru yerlere takıldığına, sıkı olduğuna emin olun.
MBAM ile sistemi taratın. Temiz önyükleme yapın. Sonrasında sfc /scannow ve chkdsk /f /r komtunu yönetici haklarıyla çalıştırın.
Söylediklerinizi yaptım hocam scannow bittikten sonra sorun bulamadı. Chkdsk komutundan sonra şuan kullanılıyor yeniden başlatınca yapılsın mı dedi , evet dedim restart attım. Başka bir şey yapmam gerekiyor mu ? Söylediğim gibi bazen günde bazen 3-4 haftada bir sorun oluyordu. @Murat5038

Ne yaptıysam düzeltemedim, dediğiniz güncellemeyi de yapmış olmama rağmen. Sürekli de artış gösterdi bazen günde 2-3 defa olmaya başlamıştı. Sonra 2004 güncellmesi geldi ve 2-3 haftadır 1 kere bile mavi ekran almadım. @Murat5038 yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
Kendi ağzımla nazar değdirdim bu yazımın üzerinden 1 saat geçmeden ben mutfaktan geldiğimde bilgisayarın baştan başladığını gördüm. Nedense bir türlü dosyayı rar veya zipleyemiyorum.

Son düzenleme:
Hocam bunların hepsini kaldırmıştım zaten yine olmuştu, sonrasında tekrar aktif ettim önyükleme kısmından sorunun bunlardan kaynaklanmadığını düşünerek. Şimdi tekrar aynı şeyleri yapmak mantıklı mı sizce? Söylediğiniz programlarla tarayacağım sonuçları atarım. Orda sormak istediğim şey şuydu, yani disk hatası dediniz ama bu disk windowsun kurulu olduğu disk mi yoksa diğer disklerden birisi mi diye göremiyor muyuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı