Çözüldü W11 Laptop yüksek CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

schopenuidas

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700H
Bellek: 16GB
Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3060
Monitör: FHD 144Hz IPS
Dostlar selam, resim şu.

Laptop kullanıcısıyım normalde bu kadar artmazdı Chrome'da 5-6 sekme açık onun dışında başka hiçbir uygulama açık değil. Ve fanın acayip sesli çalışmasından kuşkulanıp bakayım dedim CPU kullanımı %80'leri buluyor. Sıcaklığı da yine 70 75 derece arasında. Sizce bu neden oluyor?

RAM 16 GB.
İşlemci i7 12700H.
Ekran kartı 3060.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2sssa.png
    Screenshot_2sssa.png
    265,4 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sürüm pc ile kendiliğinden geldi Home sürümü windows 11
Bu alttaki hizmetlere bakarak kapatın, ayrıca aktif olarak kullanmadığınız programları (örneğin Razer) bunların başlangıçta açılmasını ve şu anda aktif olarak çalışmasını kapatın. Virüs programı olarak ücretli olacaksa ESET ücretsiz olacaksa Kaspersky Free kullanın. Omen'a ait Gaming Hub çok işinize yaramıyorsa kapalı tutun. Sırf bunları bile yapsanız cihaz kendine gelir, ayrıca mining virüsü falan yok arkadaş biraz abartmış.
Hangi Windows 10 Hizmetlerini Güvenle Kapatabilirsiniz?

Hocam çok teşekkürler bir sorum daha olacak.

Sizce bu taramalarda problem çıkmaması problem olmadığını mı gösterir Mcaffe + Kaspersky + Malwarebytes yapıp problem almazsam yine de bu crackli dosyaların şüpheli olabileceğini gösterir mi? Yoksa problem bulmazlarsa tamamen problem yoktur rahatlıkla Photoshop'u vs. kullanabilir miyim?
Sadece Kaspersky Free yeterli.
Miner virüsü olabilir Kaspersky ya da malwerebytes ile tam tarama yapın

Bir kaç gereksiz program ve hizmet sayesinde bu kullanıma ulaşıyorsunuz, anormal bir durum göremedim. Sistem Pro sürümüyse ek hizmetlerde ekstra sistem kullanır, bunun dışında gereksiz program ve hizmetler optimize edilirse bu altta paylaştığım gibi bir kullanım elde edersiniz.

1676736333162.png

Miner virüsü olabilir Kaspersky ya da malwerebytes ile tam tarama yapın

Crack olarak Photoshop, vegas, after effects kurulu. İnterneti kapatıp kurdum ama sistemde McAfee Antivirüs var. Bunlardan dolayı mıdır? Antivirüs neden görmedi problem varsa? Kaspersky'ın free sürümü etkili olur mu?
Bir kaç gereksiz program ve hizmet sayesinde bu kullanıma ulaşıyorsunuz, anormal bir durum göremedim. Sistem Pro sürümüyse ek hizmetlerde ekstra sistem kullanır, bunun dışında gereksiz program ve hizmetler optimize edilirse bu altta paylaştığım gibi bir kullanım elde edersiniz.

Eki Görüntüle 1674043
Hocam nasıl optimize edebilirim.

Crack olarak Photoshop, Vegas, After Effects kurulu. İnterneti kapatıp kurdum ama sistemde McAfee antivirüs var. Bunlardan dolayı mıdır? Antivirüs neden görmedi problem varsa? Kaspersky'ın Free sürümü etkili olur mu?

Hocam nasıl optimize edebilirim.

Sürüm PC ile kendiliğinden geldi Home sürümü Windows 11.

MC afee çok da iyi bir antivirüs değil attığım linkten kurup tam tarama yapabilirsiniz.

MC afee çok da iyi bir antivirüs değil attığım linkten kurup tam tarama yapabilirsiniz.

Sizce bu taramalarda problem çıkmaması problem olmadığını mı gösterir Mcaffe + Kaspersky + Malwarebytes yapıp problem almazsam yine de bu crackli dosyaların şüpheli olabileceğini gösterir mi? Yoksa problem bulmazlarsa tamamen problem yoktur rahatlıkla Photoshop'u vs. kullanabilir miyim?

Bu alttaki hizmetlere bakarak kapatın, ayrıca aktif olarak kullanmadığınız programları (örneğin Razer) bunların başlangıçta açılmasını ve şu anda aktif olarak çalışmasını kapatın. Virüs programı olarak ücretli olacaksa ESET ücretsiz olacaksa Kaspersky Free kullanın. Omen'a ait Gaming Hub çok işinize yaramıyorsa kapalı tutun. Sırf bunları bile yapsanız cihaz kendine gelir, ayrıca mining virüsü falan yok arkadaş biraz abartmış.

Çözüm
Hocam üçüyle tam tarama yaptırın siz bir şey bulmazsa sıkıntı olmaz.

O sistemde boşta ya da sadece Chrome açıkken %70 CPU kullanması normal değil hocam.

Sistemde fazlasıyla gereksiz hizmet ve program aktif hocam, benim paylaştığım örneğe bakıp karşılaştırabilirsiniz en basitinden.
Hocam sizi çok iyi anlıyorum çok teşekkür ederim ama bana da garip geliyorum bu sistemde neden fanlar deli gibi 1 saattir hala çalışıyor ayrıca taradım problem çıkmadı. Ben arkada uygulama tutamayacaksam neden böyle bir sistem aldım ki, her şeyi kapatmam mı gerekiyor böyle :(

Hocam sizi çok iyi anlıyorum çok teşekkür ederim ama bana da garip geliyorum bu sistemde neden fanlar deli gibi 1 saattir hala çalışıyor ayrıca taradım problem çıkmadı. Ben arkada uygulama tutamayacaksam neden böyle bir sistem aldım ki, her şeyi kapatmam mı gerekiyor böyle :(
Ha bu arada öyle aham aşham uygulamalar da yok ki Omen ile razer o kadar ağır bir uygulama mı ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı