Çözüldü W11 sağ tık "yeni" seçeneği kayıp

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet ÖNDER

Megapat
Yer
39°50’41.882
Daha fazla  
Meslek
Cyber Security Expert
Herkese merhaba. Öncelikle konuyu okuyan herkesin kurban bayramını kutluyorum.
Son birkaç gündür yaşadığım bir sorun var. Konu başlığından ve görselden anlaşılacağı üzere,
Windows 11 Pro sürüm 10.0.22631 derleme 22631 numaralı işletim sistemimde masaüstü ya da herhangi bir klasörde sağ tık yaptığım zaman "yeni" menüsü çıkmıyor. İnternette ve sosyalde bu durumu araştırdım ama maalesef bir çözüm yolu bulamadım. Bu sorunu yaşayan, çözümünü bilen arkadaşlar rica etsem bana yardımcı olabilir mi? Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• sagtik.png
    sagtik.png
    10,2 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu sorunu yeni format atıp mı yaşadınız, yoksa sonradan olan bir şey mi? Regedit kayıt dosyasına yeni birim oluşturup yapabilirsiniz. Manuel yapmak isterseniz, aşağıya kısma resim ekledim bakarak yapabilirsiniz.

Uğraşmak istemezseniz size hazır reg dosyası hazırladım. Reg dosyasını çalıştırın yeni menüsü gelecektir. Otomatik Yeni Menüsü Ekleme Reg Dosyası

Manuel yapılışı:
Windows + R tuşlarına basılarak çalıştır menüsü açılır, daha sonra arama yerine regedit yazılır ve tamama basılır.

çalıştır.png

Kayıt Defteri Düzenleyicisi açılır, arama kısmına kopyalanan adres yolu "HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers" yapıştırılır ve Enter tuşuna basılır.

regedit_arama.png

ContextMenuHandlers dosyasının üzerine sağ tıklanır, "Yeni" ardından "Anahtar" diyerek eklenir.

ContextMenuHandlers_anahar_olusturma.png

Anahtar ismi "New" diyerek değiştirilir.

new.png

Varsayılan anahtar değerine ise çift tıklanıp, değer verisine "{D969A300-E7FF-11d0-A93B-00A0C90F2719}" yazılarak tamama basılır.

değer.png

Bu işlemden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.
Bu sorunu yeni format atıp mı yaşadınız, yoksa sonradan olan bir şey mi? Regedit kayıt dosyasına yeni birim oluşturup yapabilirsiniz. Manuel yapmak isterseniz, aşağıya kısma resim ekledim bakarak yapabilirsiniz.

Uğraşmak istemezseniz size hazır reg dosyası hazırladım. Reg dosyasını çalıştırın yeni menüsü gelecektir. Otomatik Yeni Menüsü Ekleme Reg Dosyası

Manuel yapılışı:
Windows + R tuşlarına basılarak çalıştır menüsü açılır, daha sonra arama yerine regedit yazılır ve tamama basılır.

çalıştır.png

Kayıt Defteri Düzenleyicisi açılır, arama kısmına kopyalanan adres yolu "HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers" yapıştırılır ve Enter tuşuna basılır.

regedit_arama.png

ContextMenuHandlers dosyasının üzerine sağ tıklanır, "Yeni" ardından "Anahtar" diyerek eklenir.

ContextMenuHandlers_anahar_olusturma.png

Anahtar ismi "New" diyerek değiştirilir.

new.png

Varsayılan anahtar değerine ise çift tıklanıp, değer verisine "{D969A300-E7FF-11d0-A93B-00A0C90F2719}" yazılarak tamama basılır.

değer.png

Bu işlemden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı