W11 XMP açınca dürekli mavi ekran hatası alıyorum

burak611

Kilopat
Katılım
20 Mart 2013
Mesajlar
73
XMP profillerinden 2 tanesini de denedim 3600MHz hızında RAM'lerimi çalıştırdığımda mavi ekran hatası alıyorum belirsiz zamanlarda. Default ayarlara çektiğimde yani 2600MHz de çalışınca hatayı almıyorum. Sistemi daha yeni kurdum RAM'lerim G.Skill 16x2 3600MHz işlemci Ryzen 5600X. Windows 10 kursam sorun düzelir mi? Bilgisi olan var mı?
 
🙂 Hatırladım, yeni sorun mu?

Maalesef evet. İyice yıldım her şeyden. Windows Update güncelleme yapmiyor hata veriyor. Bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor. Şöyle araştırdım yine konuları ama çözüm yolu olarak sunulan şeylerin hiçbiri bende yok. Yani RAM'ler ikili sıfır şekilde aldım. İşlemci de yeni anakart zaten kapasitesi belli. Yani ben mi çok geri kaldım bu teknolojiden ya da teknoloji mi geri gitti anlamadım. Sistem alıyorum sıfır. Yok BIOS'u güncelle yoksa açılmaz. Tamam diyorum RAM'ler 3600 MHz de çalışmıyor XMP profilleri ayarlaman lazım diyorlar yapiyorum şimdi de mavi ekran veriyor. Artık yıldım. İnsanların hepsi hazır laptop sistemler kullanmaya başladı da haberim mi yok? Masaüstü bilgisayarların değeri mi öldü anlamadım. Bu sorunun çözümünü biliyorsanız söyleyin lütfen yoksa 2666 MHz de kullanmaya devam edeceğim.
 
Maalesef evet. İyice yıldım her şeyden. Windows Update güncelleme yapmiyor hata veriyor. Bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor. Şöyle araştırdım yine konuları ama çözüm yolu olarak sunulan şeylerin hiçbiri bende yok. Yani RAM'ler ikili sıfır şekilde aldım. İşlemci de yeni anakart zaten kapasitesi belli. Yani ben mi çok geri kaldım bu teknolojiden ya da teknoloji mi geri gitti anlamadım. Sistem alıyorum sıfır. Yok BIOS'u güncelle yoksa açılmaz. Tamam diyorum RAM'ler 3600 MHz de çalışmıyor XMP profilleri ayarlaman lazım diyorlar yapiyorum şimdi de mavi ekran veriyor. Artık yıldım. Bu sorunun çözümünü biliyorsanız söyleyin lütfen yoksa 2666 MHz de kullanmaya devam edeceğim.

Memtest yapmanız lazım, RAM'lerde de sorun olabilir.
 
XMP açıp yap, sorunsuz çıkması çok düşük ihtimal.

Sorun çıkmazsa, RAM zamanlamalarını elle girip, veya biraz voltaj verip denemek lazım.
Ramleri 3600mhz de test yapıcam tamamdır. Sorun çıkarsa servise gönderiyorum.

XMP açıp yap, sorunsuz çıkması çok düşük ihtimal.

Sorun çıkmazsa, RAM zamanlamalarını elle girip, veya biraz voltaj verip denemek lazım.
Yeni başladım test yapmaya burada cpu ile ilgili bişeler diyor ama anlarsanız resimde attım. Ramlerde sıkıntı var mı? Bitince full halini atıcam.
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    105,8 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı