Wan Ağı üzerinden Domain Controller'i Birbirine Bağlamak

yasingzt

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2018
Mesajlar
4
2 şubemiz var WAN ağı üzerinden sunucular birbirini görmekte ve uzak masaustu ile birbirine baglanmakta.


Bir domain 192.168.100.1 bandinda digeri 192.168.200.1 bandinda. Bu 2 domain birbirine bagliydi fakat 100 bandindaki sunucu çöktü. Mecburen yeni sunucu uzerine ayni isimle domaini kurduk fakat 2 domaini sunucu yonetimi uzerinden birbirine baglayip clientleri birbirine gosteremedik.
 
WAN üzerinden 2 domain'i birbirine bağlayıp Trust yapısı kurmak istiyorsanız "LAN ROUTİNG" denen yönlendirme yapısını kurmanız gerekiyor. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz veya nasıl bir ağ yapılanmasına sahipsiniz bunların tamamını bilmek gerekiyor. En ufak ayrıntı bile yapılacak işlemi 180 derece tersine çevirebiliyor az çok biliyorsunuzdur.

Şuan için en basit yöntem; sunucunun yedeği duruyorsa, .vhd olarak sakladıysanız yüklemesini gerçekleştirip son kalınan noktadan devam edin.

Son olarak bu işleri forumlardan yardım alarak yapmanız uğraş gerektirici olacaktır. Ve güvenlik anlamında zafiyet demek bunların hepsi. Ne çapta bir işletme veya firmasınız bilmiyorum ancak bu konuda bilgili bir sistem yöneticisine sahip olsanız hiç fena olmaz.

Adsız.png
 
2 makinadada windows server 2012 r2 standard kurulu çöken domain server'a veeam free agent ile günlük yedek alıyorduk ama bu vbk dosyalarından active directory için dönüş varmı bilmiyorum.
 
WAN bağlantılı bir Tree Domain yapısı için konuşuyorsak yapacağınız en mantıklı şey son yedeği geri yüklemek. Bu tip sunucu işletim sistemlerine yabancı kişilerin o veya bu sebeple müdahalede bulunmasına da izin vermeyin asla. Yarın bir gün başınıza çok daha büyük dertler açar.

.vbk formatı direkt olarak sağlıyor mu, farklı bir convert işlemine ihtiyacınız olur mu bilmiyorum. Programı kullanıyorsanız öncesinde bir deneme yapmanız da gerekirdi aslında.
Şuan çalıştığım firma Manage Engine yazılım çözümlerini kullanıyor. Yedekleme için özel bir çözümü var, yalnızca AD GPO'ları bile yedekleyip geri yükleyebiliyorsunuz.
Yani kullandığınız yazılımı da biraz tanımanız gerekiyor açıkçası.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı