İnternetim stabil ve kopma yaşamıyorum bazı günler gerçekten bağlantım kötü olabiliyor ama bağlantım kötü olduğunda oyundan atmıyordu sadece lag oluyordu son zamanlarda anakart ve işlemcimi değiştirdim bilgisayara Windows 10 kurdum onunla alakalı olabilir mi acaba?
Çok düşük bir ihtimal bence. Olmaz demiyorum ama gerçekten zor. Yeni parçalarınız eski parçalarınızdan daha iyidir diye tahmin ediyorum. Windows 10 ise War Thunder'ın en stabil çalıştığı işletim sistemi zaten. Özel bir problem yoksa parçalar ile ilgili, ben donanım hatası olduğunu pek sanmıyorum. Ama tabii işlemciniz arada takılıyordur, aşırı ısınıyordur, soğutma sistemi problemlidir vs veya anakartınızda bir elektrik problemi vardır vs. o zaman tabii ki olabilir. Ama dediğim gibi bu ufak bir ihtimal ve böyle bir şey olsa siz bunu her farklı oyunda hissedersiniz.
Diğer aklıma gelen şey, acaba farklı bir oyun için kullandığınız bir hile, trainer vb bir program var mı arkada çalışan ? Mesela single oyunlarda falan kullanılan WeMod benzeri programlar gibi bir şey.
Bir de eskiden kötü bağlantı sonucu sadece lag oluyordu, haklısınız. Easy Anti-Cheat böyle algılıyordu bunu. Ama lag yüzünden avantaj sağlayanlar olduğu için ve bunu kasıtlı kullanıp lag-switch yapanlara karşı bir önlem alıyor olabilir BattlEye.
Dediğim gibi War Thunder'da hiç başıma gelmedi. Ama bu hatayı Destiny 2 ve DayZ'den gördüm. Orada da sürekli oyuncular kicklenirdi yüksek lagdan ötürü.
___________________________________________________________________________________________________
Şöyle yapalım;
bence denemeniz gereken 3 şey var. Bir deneyin tekrar konuşalım. Ben hala bağlantı sorunu kısmının daha yüksek bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Çünkü Query Timeout hatası sizden gelen paketin oyun serverlarına doğru ulaşamaması veya okunamaması ile bağlantılı bir hatadır. Çok nadiren de oyun sunucusunun size veri gönderemediği zamanlarda olur.
Bu deneyeceğiniz şeyler sizden fazla zaman da çalmaz. 3-5 dakikalık iş. Denemekten de asla zarar gelmez, belki bir faydası olur, çözülür probleminiz.
1) VPN-Proxy vb bir ayar kullanıyorsanız kapatın. Bu GoodbyeDPI için de geçerli. Paylaştığınız resimde Discord arayüzü gördüm. Denemekte fayda var. Lagofast vb uygulamalar için de geçerli.
2) Eğer DNS ayarlarınızı otomatik olarak seçin. Elle DNS ayarı girmeyin. Girdiyseniz iptal edin. Internet sağlayıcınız size ne sunuyorsa bir de onunla deneyin yani.
3) Belki War Thunder ile çakışan bir anti-virüs programı kullanıyorsanız, kapatın öyle deneyin. Ek olarak ilk mesajlarda paylaştığınız resimde mavi çizgiler arasına aldığınız .exe dosyalarına yönetici izni verin.
Bonus : League of Legends, DotA 2, CS, PoE 2 gibi oyunlar çin Blitz, Overwolf gibi bir istatistik takip, build programı kullanıyorsanız bunu da kapatıp öyle deneyin.
___________________________________________________________________________________________________
Son olarak da Windows 10 kurulumunuz doğru yapıldı mı ? Ethernet ayarlarınızı, ekran kartı driverlarınızı, modem kurulumunuzu tekrar gözden geçirebilirsiniz. Belki gözden kaçan ufak bir driver sorunu bile sebep oluyor olabilir buna.