War Thunder oynanır mı?

Oyun karışık değil aslında WoT gibi can sistemi yok mürettebatınız var açtığınız tankların mermilerini açmak için kasıyorsunuz, motorunu güçlendirmek için kasıyorsunuz, ilerideki tankları ilk açtığınızda heatfs mühimmatla geliyor ve heatfs zırhı deldiğinde içerisindeki patlayıcıyı dışarıya salıyor bunu ERA denilen reaktif zırhlarla engelleyebiliyorlar. Özellikle doğu taraflı Rus, Çin tanklarında çok bulunuyor bu ERA'lar bunun için zırh delici sabot mühimmat kasmanız gerekli. Hızlıca mesafeyi ölçüp uzaklığa göre atış yapmak için mesafe bulucular felan açmalısınız. Uçaklar size kitlendiğinde veya bir kitlenen roket attığında uyarı almak için laser uyarı sistemi gibi şeyleri araştırmanız gerekiyor, anti Air'ların radarını kitleyip ateş etmeniz gerekiyor aşırı detaylı değil ama simulasyon savaşı denilen bir şey var aşırı gerçekçi oluyor yeni başlayanlara tavsiye etmem fakat yeni nesil tanklarda güzel oluyor.

Bu tip oyunlara pay to Fast deniyor (World of Tanks ve diğer wargaming oyunları gibi).yani seni deneyim ve kredi kasman için bir şekilde para harcatmaya çalışıyorlar. Premium uçak-premium tank premium hesap tarzında. Bunları yapmadan da oynarsın ama deneyim alman aşırı derecede uzar aynı şekilde kredi kasmanda bayağı bir uzar. Örnek olarak ben bunlara karşı değilim 2000 saat kadar World of Tanks'ım az da olsa War Thunder oynamışlığım var. World of Tanks'ta çok kez premium hesap ve premium tank aldım alabildim çünkü oyun ekonomiyi zorlamıyor. Wargaming ülkere özel fiyat politikası uyguladığı için alabileceğin en baba premium tank 250TL civarlarında oluyor. 1 aylık premium hesapta arada 48 liraya düşüyor ama normali 60 lira. War Thunder da ise bir premium araç uçak tank fark etmez 1400 lira gibi bir hesaba düşüyor 20 günlük premium hesap ise en son 150 lira civarındaydı. Sırf bu yüzden bile başlanılmaz. Dediğim gibi bu tip oyunlar pay to Fast, senin oyundan gelişip zevk alabilmen için para ödemeni istiyor ödemende gerekmeli zaten. Belki de 5 ay da kasacağın şeyi oyunu öğrendikten sonra ve bu iki dediğim şeyden de olursa 1 ayda kasarsın. 4 ay o eziyeti çekmezsin. (World of Tanks'tan örnek verdim). Ne zaman War Thunder'in şirketi adam gibi ülkere özel fiyat politikası yapar gaijin miydi neydi o zaman adamakıllı bu oyuna başlanır. Şimdi diyenler olur ben para yatırmadan da oynuyorum aynen kanka para yatırmıyorsun paradan daha değerli bir şeyini kaybediyorsun o da zamanını. İlk zamanlar oyun sana bunları hissettirmez bonuslar ödüller verir senin gönlünü alır ta ki ne zaman onlar biter ne zaman yavaştan üst seviye araçlara geçmeye başlarsınız o zaman anlarsınız. Mükemmel ötesi maçlar çıkarsanız dahi zor kredi ve deneyim kasmak.

Son düzenleme:
6 saat WoT Blitz oynamışlığım var. Bu oyunu hiç oynamadım oynanır mı? Güzel mi?
Wot oyuncusuna tavsiye etmem çünki gerçekçilik baya fazla kaçmış bir de oyun artık p2w e döndü ayrıca artık tank falan da kasmak o kadar kolay değil. Oyunu detaylı inceleyen bir kanal var : Asoyuncu veya KadirBaba tavsiye ederim izleyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı