War thunder oynarken monitör 'no signal' hatası

Enver VR

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba. Toplama bilgisayar kullanıyorum, toplayalı 1 yıl oldu olacak, yani daha taze. İki haftalık tatilden sonra bilgisayarıma War Thunder yükledim, ne zaman maça girsem, 1 - 2 el sonra ekran da "HDMI No Signal" yazısı çıkıyor. Daha önce hiç böyle bir şey yapmadı oysaki.

İlk yaptığı zaman kabloyu kontrol ettim. Herhangi bir sorun gözükmüyor, kabloları sürekli tak çıkar da yapmadım özellikle HDMI kablosunu.

Sorunun Ekran kartında olduğunu düşünyor değilim, Radeon Ayarlarında birkaç değişiklikler yaptım ancak önemli ayarları değiştirdiğimi sanmıyorum.

Bu sadece War Thunder da iken oluyor ayrıca GTA 5, Battlefield 5 ve Call of Duty oyunlarında en yüksek grafik ayarlarında Full HD bir şekilde, akıcı olmasına rağmen sadece War Thunder da bu hatayı veriyor, bundan dolayı donanımsal bir hata olarak görmüyorum.
Donanım şu şekilde.

Ekran kartı - MSI Armor Radeon Rx590 8 GB.
Anakart - B450M Bazooka V2.
İşlemci - AMD Ryzen 5 1600X 3.60GHz.
RAM - Crossair Vengeance 8 GB DDR4 3000MHz.

Power Supply - (kasa ile birlikte geldi) 500W

Son düzenleme:
@SSVinvo geldim. :D

Öncelikle RX 590 fakat hangi modelini kullanıyorsunuz? Bu hata genelde siyah ekran hatası olarak geçer. Sorunu net olarak tespit edemeyiz herhangi bir donanım parçasında sıkıntı olabilir veya yazılımsal da olabilir fakat sizinle aynı sıkıntıyı yaşamış birisi olarak tavsiyelerde bulunabilirim. Ekran kartı için 20.4.2 ve 20.2.2 sürümlerini deneyin. Yine aynı sıkıntıyı yaşarsanız Frekans Mhz değerini 100 değer düşürüp, güç limitini -10 yapıp deneyin. Yine aynı sıkıntı meydana gelirse bu ayarlara ek olarak undervolt işlemini deneyin. Ben bu tarz ayarlamalar ile sorunu çözmüştüm. Bu ayarları yapınca sizde de çözülür garantisini veremem fakat deneyin belki çözüm olur. Eğer Radeon programından ayar yapacaksanız görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırın yoksa Radeon ayarları sıfırlanıyor. Sadece War Thunder oyunun da bu hatayı aldığınızı belirtmişsiniz. Belki oyun kaynaklı da olabilir.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 67
Hızlı yanıtlarınız için çok teşekkür ederim
MSI Armor modelini kullanıyorum. 20.4.2 sürmünü yükledim ama birşey değişmedi hangi mhz değerini düşürmem gerekiyor ?

Core ?

Memory ?

Hızlı yanıtlarınız için çok teşekkür ederim
MSI Armor modelini kullanıyorum. 20.4.2 sürmünü yükledim ama birşey değişmedi hangi mhz değerini düşürmem gerekiyor ?

Core ?

Memory ?
Bildirim gelmediği için konuyu geç gördüm kusura bakmayın. Anlatmak amacıyla kendi kullandığım ayarları yükledim fakat siz bu ayarların aynısını yapmayacaksanız. Frekans Mhz değerini son iki değerini 100 değer düşürün ve aynı değer yapın (bende son iki değeri 1560 ve 1580 idi ben iki değeri de 1490 yaptım), güç limitini -10 yapın, ayrıca ekran kartı ısınıyorsa fan ayarı yapın ve fan hızını yükseltin.

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    2.PNG
    66,7 KB · Görüntüleme: 65
  • 3.PNG
    3.PNG
    66,8 KB · Görüntüleme: 64
Core düşür gene yaparsa 2 sini de düşür. Çok düşürme 50 mhz yeterli olmazsa 100 yaparsın.
Power limiti -10 yaptım ve core clock -50 düşürdüm. Aynı hatayı verdi
memory clockuda -50 düşürdüm. Aynı hatayı verdi
sadece core clocku -100 yaptım memi eski haline geri getirdim. Aynı hatayı verdi
Sonra Memory clocku da -100 düşürdüm. Aynı hatayı verdi

MSI Afterburnerdan yapıyorum bundan dolayımıdır ? @07alone07

Power limiti -10 yaptım ve core clock -50 düşürdüm. Aynı hatayı verdi
memory clockuda -50 düşürdüm. Aynı hatayı verdi
sadece core clocku -100 yaptım memi eski haline geri getirdim. Aynı hatayı verdi
Sonra Memory clocku da -100 düşürdüm. Aynı hatayı verdi

MSI Afterburnerdan yapıyorum bundan dolayımıdır ? @07alone07
Aslında dediğim mantık ile ayar yapmışsınız fakat Radeon programından da bir deneyin isterseniz. Eğer Radeon programından da yaptığınız ayarlar ile hata alırsanız sadece War Thunder oyununda sıkıntı yaşadığınız için o oyun sıkıntılı diyebiliriz. Farklı sürücüleri deneyip o sürücülerde bu tarz ayarları da deneyebilirsiniz.

Aslında dediğim mantık ile ayar yapmışsınız fakat Radeon programından da bir deneyin isterseniz. Eğer Radeon programından da yaptığınız ayarlar ile hata alırsanız sadece War Thunder oyununda sıkıntı yaşadığınız için o oyun sıkıntılı diyebiliriz. Farklı sürücüleri deneyip o sürücülerde bu tarz ayarları da deneyebilirsiniz.
Radeon ayarlarında tam olarak ne yapmam gerekiyor ? Biraz daha detaylı açıklar mısınız ?
Yanlış bir ayarı bozmak istemem:(
Ekran Görüntüsü (48).png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı