Öncelikle ordunu düzene sokman lazım. Her krallığın kendine ait güçlü birlikleri var.
Nord - Piyade
Vaegir - Okçu
Rodok - Keskin Nişancı
Svadya - Şövalye
Sarranid - Şövalye
Kergit - Okçu Atlı
Ordunu tamamen kendine göre kurabilirsin. Üstteki birlikler her krallığın öne çıkan göz bebekleridir. Ben genellikle ordumda meydan savaşları için Süvari birliği ve Keskin Nişancı birliği bulundururum. Kale kuşatmalarında ise Piyade birliği bulundururum. Oyunda en önemli şeylerden biri paradır. Paran yoksa batarsın ordun dağılır. Ordunun moralini yüksek tutman lazım. Ordunu aç bırakma, Ordudaki asker sayın grup morali ile orantılı olsun. Köyleri yağmalamak için yağma becerini geliştirebilirsin. Şimdi oyunda çok hızlı gelişmek çok zordur, sabır gerektiren bir iş. Sana taktiği vereyim. Yeni başladığında hangi krallığı seçersen seç farketmez. Hiçbir krallığa katılmadan önce lordların görevlerini yap, kervanları yağmala. Öncelikle bir miktar para kas. Envanterinde sürekli olarak çeşitli yemekler bulunsun. Daha sonra yavaştan asker toplamaya çalış ve basit eşkiya gruplarına saldır. Askerlerini yükseltmen çok önemli. Sonra dilersen bir krallığa katılıp gerçek savaşlara girebilirsin ama şunu unutma bir krallığa girdikten sonra hemen bir kalem ya da şehrim olsun dersen yanılır ve kaybedersin. Sana verilen köyle idare et. Her hafta sonunda paranı kâr ettirmen lazım. Yeteneklerinden talimci'yi yükselt ki askerlerini günlük hızlı eğitirsin. Köylerden görevler al para kasmaya devam et. Biliyorum oyunun sıkıcı yönü bir tık para kasmak olsa da ileride işimize çok yarayacak. Daha sonra kendine minik bir ordu yaptıktan sonra kendi taktiklerin ile düşmanlara saldır. Mesela ben Rodok nişancılarını dizerdim sırf sonra düşmanın ayağıma gelmesini bekler uzaktan öldürürdüm hepsini. Bu basit
taktikler ile bazı savaşları kazanırsın. Köy yağmalamak şans işi olabiliyor o yüzden düşman birliklerinin uzak olduğu yerdeki köyleri yağmalamaya çalış.