FantastikTürk
Megapat
- Katılım
- 11 Aralık 2016
- Mesajlar
- 9.094
- Makaleler
- 7
- Çözümler
- 23
Sorunun ne olduğunu tam olarak anlayamamış olmakla birlikte Windows üzerinde paylaşımlı ses ayarını yapabileceğiniz bir ayar zaten mevcut. Burada özellikleri devre dışı bırakabilir, paylaşımlı ses niteliğini yükseltebilirsiniz. Bunun için WASABI gibi bir program kullanmanız gerekmiyor.
Bununla beraber, eğer Tidal gibi bir uygulama kullanıyorsanız zaten uygulama özel mod seçeneğinde Windows özelliklerini kullanmaz, ses kartına dirk bağlanır ses kaynağının niteliği ne ise onu verir.
Eki Görüntüle 1176457Eki Görüntüle 1176456
Yanlış anladınız. Şimdi ben bir ses açınca Windows aynı anda diğer medyaları da oynatmak için hepsini varsayılan örnekleme oranına upscale/downscale yapıyor. Özel erişim ayarı var ama standart bir medya oynatıcı bunu kullanmıyor. Ayrica kullansa bile her seferinde çaldığinız medyaya uygun örnekleme oranı/bit seçmeniz gerekiyor.
Bunun önüne geçmek için WASAPI kullanıyoruz. WASAPI program değil eklenti. Seslerin windows tarafından ellenmesini (Efekt, up/down scale) engelleyerek direk çıkışa veriyor.
Yani ben böyle anladim ama hakim değilim konuya o yüzden soruyorum doğru mu diye.
TIDAL kullanmıyorum ama TIDAL'ın öyle çalıştığını bilmiyordum. Standart ayarıyla mı öyle çalışıyor? Öyle ise kullanmayı düşünebilirim.
Tidal kullanmıyorum ama Tidal'ın öyle çalıştığını bilmiyordum. Standart ayarıyla mı öyle çalışıyor? Öyle ise kullanmayı düşünebilirim.
Foobar2000 hala aktif kullanılan bir program (Gördüğüm kadarıyla). Bir medya oynatıcısı çünkü. Yanlış aratmış olmayasınız?Bu bilgide bir hata var gibi. bahsettiğin programı hiç duymadım. Ne olduğuna bakmak için araştırdığımda da WinXP ile kullanılan çook eski videolara denk geldim.
Heh işte sorun bunda. Siz buna alınca Windows yürüttüğunüz bütün sesleri 192KHZ'ye upscale ediyor. Bunun nedeni Windows aynı anda farklı frekanslarda ses çalamıyor. Doğal olarak sizin 44.1/48/96 parçalarınızın kalitesi düşüyor.Windows ayarlardan 32 bit 192000Hz ye kadar paylaşımdaki sesi sabitleyebiliyorsunuz
Doğru ise 2. sorum da şu: Output kısmında WASAPI Event ve WASAPI Push olmak üzere iki seçenek var. Bunlardan hangisini seçmem lazım?
Evet. TIDAL Master kullandım daha önce (Yeni öğreniyorum özel moduEğer ses dosyalarını kendiniz temin ediyorsanız
WASAPI bir eklenti, oynatıcı değil. Kullandığım oynatıcı Foobar2000. Bu oynatıcı iyi midir? İnternette gördüğüm kadarıyla bayağı tercih edilen bir uygulama. Sizin öneriniz var mıdır?Bu aşamada WASAPI den daha iyi bir Player bulunabilir.
Aman hocam şimdi ağzınızı açsanız minimum 150 dolar cihazlar söyleyeceksinizDaha iyi preamp bulunduran external ses kartları...
@Single_factor Az önce 352KHZ parça indirdim (Onboard ses kartım desteklemiyor diye). Daha sonra WASAPI olmadan çalıştırdım. Tabii ki Windows downsample yaptığı için çalıştı.Şimdi sorunuza gelelim.
Bir program ses kartının kontrolünü eline almışsa aynı anda windows dan açacağınız bir video, ses dosyası gibi harici sesleri duymamanız gerekiyor. Bu şekilde OUTPUt ayarını test edebilirsiniz.
Harici DAC'ım yok. Maalesef çok pahalı bir hobi. Anakartımdaki ALC1220-VB + Takstar Pro 82 kullanıyorum Apple Music ile (Yeni Windows uygulaması). Harici parçalarım için de Foobar ve WASAPI kullanıyorum. Bit-perfect değil ama. Ses kontrolü için Windows'u kullanıyorum. Kulaklığa nasıl harici ses kontrolü yapabilirim (Potansiyometre galiba)? Ve bit-perfect için başka bir şey lazım mı?Eğer destekleyen dac kullanıyorsan Asio, wasapi bunları kullanabilirsin. Tunebrowser, foobar2000 müzikçalarlar ile birlikte. Eğer Tune Browser kullanırsan eklenti bile kurmana gerek yok. Doğrudan desteği var. Windows storede ücretsiz versiyonu gayet iyi.
Harici DAC'ım yok. Maalesef çok pahalı bir hobi. Anakartımdaki ALC1220-VB + Takstar Pro 82 kullanıyorum