Waterfox Browser güvenli mi?

Posedyon

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Güvenli, hızlı ve sade bir tarayıcı arıyorum, boşuna Opera GX, Vivaldi, Chrome önermeyin onları kullanmayacağım.
Tarayıcı değiştiren bir insanım, sıkılıp diğerine geçiyorum😅 2tarayıcı aynı anda kullanacağım 1. Brave 2. ise Waterfox düşünüyorum. Waterfox Browser'ın privacy Policy'sini de okudum olabildiğince az veri alıyorlar yani güvenli bir tarayıcı ama ben yine de foruma sormak istedim, Waterfox tarayıcısı kullanılır mı? Waterfox hakkında ne düşünüyorsunuz? Sormak istedim.

Güvenli, hızlı ve sade bir tarayıcı arıyorum, boşuna Opera GX, Vivaldi, Chrome önermeyin onları kullanmayacağım.
Tarayıcı değiştiren bir insanım, sıkılıp diğerine geçiyorum😅 2tarayıcı aynı anda kullanacağım 1. Brave 2. ise Waterfox düşünüyorum. Waterfox Browser'ın privacy Policy'sini de okudum olabildiğince az veri alıyorlar yani güvenli bir tarayıcı ama ben yine de foruma sormak istedim, Waterfox tarayıcısı kullanılır mı? Waterfox hakkında ne düşünüyorsunuz? Sormak istedim.
firefox a karşı yapmışlar eğer veri almıyorlar ise bir antivirüs ile kullanabilirsin ne olur ne olmaz.

Bir süre kullanmıştım çok iyi değil gibiydi hızlı değildi ama güvenilirdir bende bir sıkıntı çıkmadı ayrıca Tor Browser denediniz mi?
Hocam Tor Browser normal kullanım için bir tarayıcı değil, bildiğim kadarıyla bir hesaba giriş yaptığınız zaman istesenizde istemesenizde oturumu kapatıyor.
firefox a karşı yapmışlar eğer veri almıyorlar ise bir antivirüs ile kullanabilirsin ne olur ne olmaz.
Antivirüsüm zaten var, birde Firefox'a karşı yapıldığını sanmıyorum zira Waterfox Browser Firefox'un altyapısını kullanıyor. Üstelik Chrome Web Mağazasını, Firefox Addons'u ve Opera Eklentilerinin hepsini destekliyor, ayrıca az veri alıyorlar, çoğu veriyede kendileri dahil kimse erişemiyor.
Hocam Tor Browser normal kullanım için bir tarayıcı değil, bildiğim kadarıyla bir hesaba giriş yaptığınız zaman istesenizde istemesenizde oturumu kapatıyor.

Antivirüsüm zaten var, birde Firefox'a karşı yapıldığını sanmıyorum zira Waterfox Browser Firefox'un altyapısını kullanıyor. Üstelik Chrome Web Mağazasını, Firefox Addons'u ve Opera Eklentilerinin hepsini destekliyor, ayrıca az veri alıyorlar, çoğu veriyede kendileri dahil kimse erişemiyor.
Aynı zamanda açık kaynak kodlu bir tarayıcı

Şaka amaçlı söyledim karşı olduğunu zaten firefox taraflı bir tarayıcı kullanabilirsiniz sorun çıkarmaz web mağzalarını destekliyor ise rahat kullanırsınız en azından chrome kadar ram harcamaz.

Şaka amaçlı söyledim karşı olduğunu zaten Firefox taraflı bir tarayıcı kullanabilirsiniz sorun çıkarmaz web mağzalarını destekliyor ise rahat kullanırsınız en azından Chrome kadar RAM harcamaz.

Hocam RAM'e değinmişken, şunu da söyleyeyim; tarayıcıyı RAM konusunda biraz zorladım ve tarayıcının 300 MB üstüne çıktığını görmedim, Edge ile karşılaştırırsak, Edge'de sadece Technopat açıkken 500 MB RAM yerken, Waterfox'ta Technopat + 2 site aynı anda açıkken 275MB RAM yiyor.

Hocam RAM'e değinmişken, şunu da söyleyeyim; tarayıcıyı RAM konusunda biraz zorladım ve tarayıcının 300 MB üstüne çıktığını görmedim, Edge ile karşılaştırırsak, Edge'de sadece Technopat açıkken 500 MB RAM yerken, Waterfox'ta Technopat + 2 site aynı anda açıkken 275MB RAM yiyor.
gayet iyi kullanın bende bir deneyeceğim.

Siz bilirsiniz hocam ben de deniyorum zaten, şu anlık hız konusunda taviz vermedi, konuyu soru sormak amaçlı açtım, bilgiyi veren ben oldum garip oldu biraz 😅
evet ben aslında tarayıcı arıyodum cevaplara bakmak için gelmiştim😅.

Hocam biraz daha araştırdım, ve şöyle bir gördüm;
"Waterfox, Firefox'tan daha fazla gizlilik odaklıdır. İzleme koruması sunar ve Cep, Telemetri, veri toplama ve başlangıç profili oluşturma gibi kullanıcıların gizliliğini azaltan birçok Firefox özelliğini kaldırır." Bu yazıyı sunanda herkesin bildiği bir VPN hizmeti olan NordVPN'ni kuran şirket.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı