WattMan ekran kartını bozar mı?

whoisfirat

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RX 580 kullanıyorum. Herkes gibi ben de WattMan hatası alıyorum. Sorum şu birincisi, WattMan yazılımsal mıdır yoksa donanımsal mıdır? İkinci sorum ise, GPU frekansını -%5 kısarak oynuyorum, bir süre sonra ekran kartında bozulma vs. olabilir mi? WattMan ekran kartının bozulduğuna dair bir haberci mi?

RX 580 kullanıyorum. Herkes gibi ben de WattMan hatası alıyorum. Sorum şu birincisi, WattMan yazılımsal mıdır yoksa donanımsal mıdır? İkinci sorum ise, GPU frekansını -%5 kısarak oynuyorum, bir süre sonra ekran kartında bozulma vs. olabilir mi? WattMan ekran kartının bozulduğuna dair bir haberci mi?
Bazı modeller de kronik bende 1 yıl kadar kısıkta oynamıştım herhangi bir sorununu görmedim. Ancak arkadaşım da GIGABYTE var ve o hiç kısmadan oynayabiliyor. Hiç de hatası yok.

Yani herhangi çipte bir bozulma falan olmaz dimi? Ne saçma şey WattMan sorunu. Oyun oynarken birden bire ekran gider ve birdaha ekran açılmaz diye korkuyorum. Yani komple ekran kartı bozulur falan...
Hayır dostum endişe etme, overclock yapmak ömrünü kısaltır. Sen aksine daha da kısıyorsun. Herhangi bir sorun olmaz için rahat olsun.

Yani herhangi çipte bir bozulma falan olmaz değil mi? Ne saçma şey WattMan sorunu. Oyun oynarken birdenbire ekran gider ve bir daha ekran açılmaz diye korkuyorum. Yani komple ekran kartı bozulur falan...

Ben yazılımsal olduğunu düşünsemde @Recep Baltaş Sapphire gibi markaların fitürsuzca overclock yaptığı için olduğunu ve donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyor.

Hayır dostum endişe etme, overclock yapmak ömrünü kısaltır. Sen aksine daha da kısıyorsun. Herhangi bir sorun olmaz için rahat olsun.
Çok teşekkür ederimm.
Ben yazılımsal olduğunu düşünsemde @Recep Baltaş Sapphire gibi markaların fitürsuzca overclock yaptığı için olduğunu ve donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyor.
Evet görmüştüm. Bende MSI var zaten imza kısmında yazıyor. Bana da aslında yazılımsal olarak geliyor çünkü bu kadar firma satıyor ve neredeyse herkeste bu sorun var. Bu firmalar herkese mi yani bozuk kart sattı? Ne bileyim ya içime birdenbire bi ateş düştü acaba komple bozulur mu ekran kartı çöp olur mu falan. Çünkü gerçekten canımı sıkıyor bazen unutuyorum ayar yapmayı birdenbire WattMan hatası alıyorum korkuyorum hani ya birgün gerçekten çöp olursa diye. Ooof of, hayatımda ilk kez kendime göre güçlü bir ekran kartı aldım, onun da verdiği hata... Bığtığ yav bığtığ...

Çok teşekkür ederimm.

Evet görmüştüm. Bende MSI var zaten imza kısmında yazıyor. Bana da aslında yazılımsal olarak geliyor çünkü bu kadar firma satıyor ve neredeyse herkeste bu sorun var. Bu firmalar herkese mi yani bozuk kart sattı? Ne bileyim ya içime birdenbire bi ateş düştü acaba komple bozulur mu ekran kartı çöp olur mu falan. Çünkü gerçekten canımı sıkıyor bazen unutuyorum ayar yapmayı birdenbire WattMan hatası alıyorum korkuyorum hani ya birgün gerçekten çöp olursa diye. Ooof of, hayatımda ilk kez kendime göre güçlü bir ekran kartı aldım, onun da verdiği hata... Bığtığ yav bığtığ...
Yazılımsal olsa şimdiye çözülmüş olurdu bence, 1 yıl önce bende olan sorun görüyorum hala var. @Recep Baltaş hocamın dediği gibi tamamı ile donanımsal ve aşırı OC'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Çok teşekkür ederimm.

Evet görmüştüm. Bende MSI var zaten imza kısmında yazıyor. Bana da aslında yazılımsal olarak geliyor çünkü bu kadar firma satıyor ve neredeyse herkeste bu sorun var. Bu firmalar herkese mi yani bozuk kart sattı? Ne bileyim ya içime birdenbire bir ateş düştü acaba komple bozulur mu ekran kartı çöp olur mu falan. Çünkü gerçekten canımı sıkıyor bazen unutuyorum ayar yapmayı birdenbire WattMan hatası alıyorum korkuyorum hani ya bir gün gerçekten çöp olursa diye. Ooof of, hayatımda ilk kez kendime göre güçlü bir ekran kartı aldım, onun da verdiği hata... Bığtığ yav bığtığ...

Bende de MSI var sadece 1 kere WattMan hatası aldım 1 sene falan önceydi kısma falan yapmadım şu an en güncel sürüm ile problemsiz kullanıyorum. Şans işi bence bu WattMan olayı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı