WattMan fazla mı abartılıyor?

Evet hocam bazı sorunlar olabilir ama bence sırf bu yüzden markayı kötülemekte hoş değil.
Tabiiki de hoş değil. AMD güzel marka. Ancak sorunlarla uğraşmak istemeyen birinin Nvidia almasını tavsiye ediyorum. Çünkü alırsanız mutlak ama mutlaka sorun çıkaracak. Ya WattMan ya mavi ekran siyah ekran zibilyon tane sıkıntısı var.

Aynı sistemde sadece 6600 yerine 3050 takınca sorun ortadan kalkıyorsa suç tabii ki kartındır.

Kartında sorunu değil bu fabrikasyon OC adı altında çıkardıkları kartlar yüzünden fabrika kartta biraz bilinçsiz OC yaptığı için markadan markaya değişiklik gösterir.

Hocam 6000 serisinde düzeldi bunlar çoğunlukla.

Arkadaşım daha yeni 6600XT ekran kartını sattı. O da WattMan'dan dolayı. 6000 serisinde düzelmedi sadece eskiye nazaran daha az sorun çıkarıyor.

Kartında sorunu değil bu fabrikasyon OC adı altında çıkardıkları kartlar yüzünden fabrika kartta biraz bilinçsiz OC yaptığı için markadan markaya değişiklik gösterir.

Hocam öyle sistemi zorlayan oyun falan oynamam. Milattan kalma HL1'de sunucuda oynarken bir anda WattMan hatası alıyordum. BF1'de yüksek ayarlarda da sıkıntısız oynadığım günlerde oluyordu. Kartı zorladıkça değil, daha çok canı sıkıldıkça hata veriyordu benimkisi.

Hocam 6000 serisinde düzeldi bunlar çoğunlukla.

Bu açıdan bakarsan iyi gibi gelebilir ama normalde bu tam düzelmemiş ürünleri biz değil testerlar kullanır ve oyun oynarken şaak diye hata alıp zevkleri yarıda kalmaya mahrum olmayı meslek olarak seçtikleri için para alırlar.

Evet hocam bazı sorunlar olabilir ama bence sırf bu yüzden markayı kötülemekte hoş değil.

Marka beni önceden uyarsa satın alma ekranında kocaman bi link olsa ve sürücü çökmeleridir Wattman hatalarıdır siyah ekranlardır bi snippet gösterse ben son kullanıcı olarak belki ürünü almaktan vazgeçeceğim. Testerlarla aynı ürünü kullanıyor olmak gerçekten normal bi şey değil çünkü biz bu kartlara para veriyoz.

Bir de olayın şu kısmı var mesela elinde çok güzel bi ıhlamur ağacı parçası var gitar yaptıracaksın gidip güzel bi luthiere götürüyorsun çok güzel işçilik yapıyor içine en iyi elektroniklerden takıyor sonra sapını vb. ayarlasın diye götürdüğün gitarcı birkaç milimetre yanlış ayarlıyor ve sen güzel bi gitar yaptırmış olmana rağmen çalarken sürekli çınlamalar tıslamalar duyuyorsun ve gitarına her çaldığında küfrediyorsun. Burada da durum aynısı elindeki gitar yani GPU güzel olmasına rağmen ayarlayan gitarcı yani yazılım ekibi berbat bi iş çıkardığından o ağaç işçiliğini yapan adam da küfür yiyor. Gidip anlatıyon orda burda şu luthier ve şu gitarcıdan aldım böyle alet olmaz olsun diye ve dinleyenler de diyo ki tamam ben bunlardan uzak durayım. Ağacı oyan adamın hiç suçu yoksa bile dandik ayar çeken adam yüzünden o da işinden oluyor.

İşte dediğim olay bu ağaç güzel parçalar güzel bi ton emek var ama ayar kötü olunca ve ben son kullanıcı olarak yazılım geliştiricisinin yapması gereken UV OC gibi işlemleri öğrenmek zorunda kalınca firma adı da zedeleniyo haliyle.

Bir de 6000 serisi bu firmanın ilk GPU serisi falan da değil yıllardır ürünlerinde aynı sorun devam eden bir türlü hatalarından ders alıp düzeltmeyen bir firma izlenimi buradan geliyor.

Driver kaynaklıysa önceki drivera yada güncel drivera geçersin düzelir,yine düzelmediyse büyük ihtimalle sistemin diğer parçalarında bir sıkıntı vardır.Adam 6600 alıyor RAM'inin biri 3200 diger 3600mhz,PSU'su Turbox,geliyor karta laf ediyor.Bence çok abartılan bir durum, sırf bunun için 3-4K fazla para vermeye gerek yok.

@kino @BerkayZ87 sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.
Evet fazla abartılıyor.

Daha önce hiç AMD kart kullanmadığım için bir yorum yapamıyorum ama bu forum da dahil yerli, yabancı tüm forumlarda Reddit'te bile sürekli bir Wattman başlığı görünce insan korkuyor.

Yani bu kadar insan bir problem yaşıyorsa bence, abartılan bir durum yok ortada, evet dediğiniz gibi bazen çözümü çok kolay olsa da, insanlar genel olarak satın al, tak ve kullan modunda doğal olarak.

7900XTX gibi amiral gemisi bir kart çıkarıyorsun ve vapour chamber'da dizayn hatası oluyor, sürücü ile çözülecek bir şeyde değil bu, muhtemelen çoğu referans kart geri çağırılacak. 7950X işlemci alıyorsun ECO Mode açmadan stres testi yapamıyorsun işlemci sıcaklıktan thermal throttle'a giriyor. 13900K almadığıma pişman oldum ben mesela, kartı mecbur 170 TDP'den 105 TDP'ye çektim, bilgisayarın açılma süresi neredeyse 40 sn.

Nvidia'da problem var mı, elbette var, 3000 serisi ilk çıktığında referans modellerde termal pad eksik oluyordu, ya da kalitesiz olduğu için VRAM sıcaklıkları uçuyordu, 4000 serisinin rezalet 16pin adaptörü zaten herkes biliyor artık, her ne kadar kullanıcı hatası olsa da, dizaynın bu kadar kötü olmasını aklamıyor, ancak Nvidia marka değeri yüksek olduğu için çok fazla gömülmüyor işte. GTX 970, 1080 TI, 2080 TI, 3080 şimdide 4090 kullanıyorum tek bir sürücü problemi yaşamadım daha.

Bu dediğime belki katılmazsınız ama bütçesi Nvidia karta yeten kimsenin ben AMD kart alacağına inanmıyorum.

Son düzenleme:
Driver kaynaklıysa önceki drivera yada güncel drivera geçersin düzelir,yine düzelmediyse büyük ihtimalle sistemin diğer parçalarında bir sıkıntı vardır.Adam 6600 alıyor RAM'inin biri 3200 diger 3600mhz,PSU'su Turbox,geliyor karta laf ediyor.Bence çok abartılan bir durum, sırf bunun için 3-4K fazla para vermeye gerek yok.

@kino @BerkayZ87 sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.
Bencede abartılıyor.
Adamlar crackli uygulama kullanıyor ya da sisteminde çakışacak bir yazılım kullanıyor. AMD yazılımlarına laf atıyor. Bende kullanıyorum öyle bir problem yaşamadım. Crackli uygulamada kullanmamaya çalışıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı