WattMan hatası şans mı?

  • Konuyu başlatan richxx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 2.064
Çok nadir çıkıyor, ayrıca WattMan hatasının sebeplerini de iyi öğrenmeniz gerek. Eğer zaten RX 6xxx ve üstünde WattMan alıyorsanız sorun %95 öbür parçalardadır.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videoyu inceleyebilirsin. gördüğün üzere vram 7GB üstü kullanılıyor lakin yinede dolmuyor. artı olarak, fg açmayı da unutma.

Anladım sağolun idare ederiz olmadı 4060 ile
 
RX 9000 de çıksa WattMan varlığını sürdürmeye devam edecek. Çünkü Wattman başlı başına bir hata değil, bir araçtır. Çökmeler, kapanmalar, mavi ekran gibi sistem kararsızlığından kaynaklanan durumlarda WattMan devreye girip sürücü ayarlarını sıfırlar. Bu sorunlar da hemen hemen her bileşenden kaynaklanabileceği için her zaman ekran kartı kaynaklı değildir. Kısacası yeni nesillerde "WattMan hatası" dediğimiz şeyin olasılığı azaltılabilir ama %0'a indirilemez.
 
Arkadaşlar hazır sistem alacağım fakat 4060 8 GB yetmeyeceği için AMD bakacağım. Onda WattMan hatası varmış, bu hata şans işi mi?
Garanti kapsamına giriyor mu?

Ben RX 590 RX 5700XT kullandım 0 hata RX 6700 kullanıyorum 1 yıldır sıfır WattMan var WattMan zaten bir hata değil OC yapılınca gelen bir hata. Çoğu zamanda ekran kartından değil sistemin başka bileşenlerinden dolayı kaynaklanıyor.
 
Son düzenleme:
RX 6700 XT kullanıyorum arada sürücü çökmesi ya da AMD cevap vermeyi kesti gibi hatalar oluyor ama ayda bir. Çoğunlukta da oyunu açtığımda Alt Tab yapınca oluyor. Ama hiç PC kendisini kapatıp mavi ekran filan vermedi.
 
Hocam DLSS açsan bile yani ne kadar gelebilir ki sırf pazarlamak için 4060 Ti 16 GB çıkardılar olmadı ya bunu alacağım ya da AMD sistem.

Düz 4060 ile Ti arasında da öyle çok fark yok 2K kullanmayacaksan gerek yok. Ve NVIDIA da da kullanıcıya bağlı ya da değil benzer sorunlar oluyor teknoloji işi özellikle Türkiye de şans işi. DLSS 7-10 FPS filan fark ediyor kalite modunda. FSR Forza 5 RDR 2 ve Starfield de iyi çalışıyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı