WattMan hatası şans mı?

• Konuyu başlatan richxx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 2.066
Herhangi bir 120mm fan uyumlu olur. Kaliteli olanlar 400 TL bandından başlıyor genelde. Yurt içinden de alabilirsin. İthalat ücreti eklenince hemen hemen aynı fiyata geliyor.

Doğru burada garantisi felan vardır ama ek olarak Amazon garantili almak istedim ama olmadı alırım bi ara

Eki Görüntüle 2137396
Graphics score yazan yer kas gücü oluyor. Ayrıca görüntüde bozulma hissetmeden birkaç ayar değiştirince VRAM uyarısı almadığını söyledim, değil mi? Çok grafik delisiysen git daha yüksek kart al. Bu kart parasını hak etmiyor. 4060 Ti'ın zaten 16 GB'a ihtiyacı olacak kadar kas gücü yok biraderim. Bilmediğin konular hakkında araştırma yapmadan konuşma. Sadece GPU değil, diğer bileşen konularında da saçma sapan konuşuyorsun. Örnek:
Şu an bulamadım ama bir SSD konusunda saçma sapan fanboyluğun yüzünden birkaç sayfa atışmıştık. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Ve öğrenmeden öneri yapmak ayıp. Kimse çok detayını bilmeni istemiyor ama hiçbir bilgin olmadan, hiçbir kimseyi de referans almadan kendi kitabına göre yazıyorsun ve sonuç olarak saçmalıyorsun.
Öncelikle geç cevap için üzgünüm, ceza almıştım ve şimdi açılıyor. ayriyeten kas gücü nedir, olayı nedir, ekran kartında nasıl bir rol oynar, ben onu bilmek istiyordum. resimden de bir şey anlamadım. o yüzden tam açıklıkla anlatırsanız sevinirim.

Ayriyeten benim demek istediğim 4060ti 8GB gibi bir kartta, fazla vram yiyen oyunda ayarları fullediğinde dediğiniz gibi ''vram uyarısı'' verir. yani ekran kartının bize sunduğu belleğin limiti aşılmış olur. demişsiniz ki: ''görüntüde bozulma hissetmeden birkaç ayar değiştirince vram uyarısı almazsın.'' haklısınız lakin birkaç ayar değiştire değiştire nereye kadar? ben bu yüzden 16GB belleği savunma gereği duydum.

Sizinle yaşadığımız tartışma da haksız olabilirim onun için kusuruma bakmayın. lakin attığınız diğer konularda ne gibi bir hatam var anlayamadım.

''Kingston SSD iyi mi?'' konusunda hızında önemli bir kriter olduğunu belirttim. dram'in ve nand yongalarının da nasıl bir önem taşıdığını biliyorum lakin hız es geçilmez. az çok onada önem vermek lazım.

''2TB kapasiteli M.2 SSD'' Konusunda ise size: ''Hızdan da önemli kriterlerin bulunduğunun farkındayım. fakat hızda önemli bir kriter.'' dedim. ''kaliteli ve verimli bir şey almak daha mantıklı'' demiştiniz. onada sonuna kadar katılıyorum. lakin kaliteli ve verimli bir şey alayım derken neden okuma yazma hızından da kısalım ki? hepsi bir arada olsun, daha iyi olsun.

Üçüncü konuda ne gibi bir hatam var anlayamadım. orada ne gibi bir hatamı gördünüz acaba onuda buraya belirtirseniz sevinirim.

Ve buradaki konumuz ''ultra ayarlar'' dı. o konuya da gelirsek, bu sizin şahsi görüşünüz. dediğim gibi kimisi grafik sevdiğinden dolayı ultraya alır, kimisi aldığı ekran kartının hakkını vermek ister.

Ve şunuda belirtmek istiyorum. demişsiniz ki: ''hiçbir bilgin olmadan, hiçbir kimseyi de referans almadan kendi kitabına göre yazıyorsun ve sonuç olarak saçmalıyorsun.'' burada yanıldığınızı belirtmek isterim. zira şu ana kadar bir çok şeyi insanlardan, bir kısmınıda araştırarak bilgiler edindim. ve şunu da söylemem gerekirse, bu forumda gördüğüm en bilgili kişilerdensiniz. bu bilgileriniz için sizi de ayriyeten takdir ediyor ve örnek gösteriyorum.

Son olarak tekrar söylüyorum. sizinle o ssd konusunda ki tartışmamızda kusuruma bakmayınız. orada bilgisizlik edip bir şey söylediysem eğer.

''Kingston SSD iyi mi?'' konusunda hızında önemli bir kriter olduğunu belirttim. dram'in ve nand yongalarının da nasıl bir önem taşıdığını biliyorum lakin hız es geçilmez. az çok onada önem vermek lazım.
DRAM, kontrolcü ve NAND yongaları çok daha önemlidir hızdan. Hızın önemi zannedilenden bayağı bir az.
Öncelikle geç cevap için üzgünüm, ceza almıştım ve şimdi açılıyor. ayriyeten kas gücü nedir, olayı nedir, ekran kartında nasıl bir rol oynar, ben onu bilmek istiyordum. resimden de bir şey anlamadım. o yüzden tam açıklıkla anlatırsanız sevinirim
Detaylı bilgi istiyorsan konu aç, anlatırlar.
Ayriyeten benim demek istediğim 4060ti 8GB gibi bir kartta, fazla vram yiyen oyunda ayarları fullediğinde dediğiniz gibi ''vram uyarısı'' verir. yani ekran kartının bize sunduğu belleğin limiti aşılmış olur. demişsiniz ki: ''görüntüde bozulma hissetmeden birkaç ayar değiştirince vram uyarısı almazsın.'' haklısınız lakin birkaç ayar değiştire değiştire nereye kadar? ben bu yüzden 16GB belleği savunma gereği duydum.
Kardeşim görüntü aynı ama ayarlarda başka şeyler yazıyor diye iyi hissetmiyorsan bu senin problemin. Ayrıca tekrar söylüyorum; 16 GB'ı işleyecek kadar kas gücü yok 4060 Ti'ın. Zaten bu VRAM uyarısı dediğin de birkaç oyunda olan bir şey. Bir de "nereye kadar" diyor. Bu kartın kas gücü nereye kadar da 8 GB nereye kadar yeterli olacak? 4060 Ti 8 GB ile 16 GB'ın ömrü aynı olacak çünkü VRAM yetersizliğinden önce kas gücü yetmeyecek. Yine ayar kısacaksın, VRAM sorunu da olmayacak ayar kısınca.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı