Rehber WattMan hatası

Benim düşüncem anakarta uyumlu olmayan RAM satın almaları ( AMD RAM seçer ) ve yetersiz Power kullanmaları gibi ihtimaller daha ağır basıyor.

Vallahi anlamadım gitti ama haklı olabilirsiniz Intel'e afedersiniz çöp poşetinden RAM yapıp taksanız çalışır. 15 20 kere değiştirmişimdir en az ben daha hiç sorun olmadı arkadaşların sistemlerdeki hataları test ederken neler neler takılmadı ki

Olayın RAM ile bazı konularda belki alakası olabilir ama asıl olay PCI-ex 4.0 ve 3.0 hızından kaynaklandığını düşünüyorum ben hatta RX 5700XT ile baş belası sorundan kendim bu şekilde kurtuldum. Tüm sürücüler ve BIOS güncel olması ekran kartı BIOS ve voltaj değerleri ile oynamadan sadece güncel sürücülere bağlı kalarak en az 1 yıldır bu sorunu artık yaşamıyorum. Hatta bununla alakalı rehberim de var. Hem WattMan hem de siyah ekran sorununu çözdüm hatta piyasada ki çoğu AMD ekran kartında bu sorunların yanında YouTube videolarında 60 FPS kasıyormuş gibi bir hissiyat yaşayabiliyor. Onun çözümü de Mpo Fix ile geçiyor.

Eğer denemek isteyen varsa deneyebilir. Kendim etrafımda bu sorunlardan muzdarip olan 15-20 kişinin sorununu çözdüm.

Not: Son olarak şunu da unutmadan söyleyeyim. Örneğin; PC kullanırken bir anda elektrik giderse yine WattMan hatası ile karşılaşırsınız bunun kesin net bir çözümü yok.

Aşağıya rehber bırakıyorum incelemek isteyenler göz atabilir.

Amd kartlar bu konuda biraz hasssas ama güç kaynağını değişnce düzeliyor . Benim tecrübelerim bu yönde.

@377154 hocam konuyu baştan sona okudum benim aslında normal de WattMan sorunum yok lakin konu da açtım pek düzgün cevaplar alamadım. Konuyu görünce sormak istedim. Genel kullanımda asla siyah ekran sistem kapanması gibi sorunlarım yok. Saatlerce oyun oynuyorum burada da sorun yok fakat ne zaman NFS Heat oynasam ya 1 saat sonra ya 10 dakika sonra ya da 4 saat sonra hiç fark etmiyor mutlaka sistem bir anda kilitleniyor ve bitmek bilmeyen bir dırttt sesi çıkıyor klavye mouse zaten o an çalışmıyor mecburen reset atıyorum. Sistem yeniden açıldığın da Radeon arayüzünde ki bildirim sekmesin de WattMan ayarları sıfırlandı yazıyor. Bu sorun acaba oyun kaynaklı bir sorun mu yoksa sürücü kaynaklı mı? Birkaç eski sürüm sürücüleri de denedim aynısını yapıyor. Saatlerce GTA V Online, Mafia 3 ve PUBG falan oynadım hiç sorun yaşamadım. Fikrinizi almak istedim. BIOS'u da sıfırladım ayrıca. Aklıma son çare format atmak geliyor.

@231981 oyun ile alakalı büyük ihtimal ile.
buna benzer bir konu

Hocam sorun NFS Heat oyunun da. Gece biraz araştırdım EA forumlarında ve Reddit'te falan bununla alakalı konular açılmış fakat elle tutulur bir çözümü yok. Belgelerimde ki CFG dosyasını silin oyun içi ayar yapmayın pencereli modda oynayın falan yazılmış. Net bir çözümü yok. Bir süre bekleyeyim bakalım güncelleme gelir de düzelirse devam ederim yoksa silerim.

RX 6900 XT bilgisayar için, son dönemde açılışta karşılaştığım gpu ayarlarının resetlenmesi sorununu önerilenin aksini yaparak tesadüfen çözdüm.

İşletim sistemim Windows 11 22H2, gpu sürücü versiyonu 23.10.2. Ekran kartı biosu silent seçili, radeon settings üzerinde sadece -50mV undervolt mevcut. Ekran kartının firma beyanı boost hızı 2335mhz ancak radeon settings üzerinde 2614 görünüyor varsayılanda, onu hiç ellemedim.

Benim sorun her açılışta tekrarlanıyor ve kendi ayarımı tekrar yapınca herhangi bir sorunla karşılaşmıyordum, ta ki yeniden başlatana kadar. Kendimce çözüm bulmaya çalışırken "hızlı başlatmayı aç" ve "hazırda beklet" seçeneklerini tekrar aktif hale getirdim ve sorunum şaşırtıcı bir şekilde çözüldü. Artık hata almıyorum.

Benzer durumla karşılaşılırsa denenebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek çözümü AMD ekran kartlarını satıp NVIDIA GeForce ekran kartlarını almak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…