Çözüm WattMan hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bu sorunu elimdeki OC versiyonlu RX590 ekran kartını aldığım ilk sene boyunca yaşadım, aslında başta yoktu birkaç ay kullandıktan sonra olmaya başladı. Şu ana kadar ki süreçte sorunu tek çözen şey frekansı -%10,-%15 civarına çekmek oldu. Performansa da pek bir etkisi olmadı ayrıca güç kullanımı da önemli ölçüde düştü. Kartımın 70 dereceyi geçtiğini henüz görmedim bile MSI Armor model bu kartla. Bence bu fabrikasyon çıkışlı OC olayı çok saçma, tamamen pazarlama...

Çok doğru ve yerinde bir tespit

Yani anladığım kadariyla AMD fabrika çıkış OC model ekran kartları alınmaz herkesin çoğunlukla OC model kartlarda yaşıyor bu sorunu bende dahil.

Aynı kart var bende de direk Afterburner'da gücü -50 yaparak çözmüştüm ama son zamanlarda ufak Chrome'da yüklenme ekranında çizik oluşması yaşıyorum yukarıda sekme var ya yuvarla dönen anlık çizgi oluyor ve geri gidiyor. Sende de var mı?

Hocam o sorunu mining denememde güç ve MHz'yi çok fazla düşürerek yaşamıştım, sana tavsiyem -50 değil de daha yüksek bir değer yapman. Zaten onun bir eşik değeri oluyor ondan sonra WattMan veriyor.

Bugüne kadar 20 adet kadar RX 570 kullandım (Nitro+, Gaming X) 3-4 tane RX 580 (Nitro+, Gaming X, Strix, Dual) 1 adet RX 470 (Nitro) 1 adet RX 460 (HP OEM) kullandım. Asus Dual RX 580 4GB hariç hiçbir kartımda 1 kere bile Watmann almadım. Farklı modellerdeki RX 570 4GB + RX 470 8GB Crossfire bile yaptım Watmann almadım. Undervolt + OC aynı ayna yapardım bana mısın demezdi. Benim de bu konu hakkında kendi düşüncelerim var;
Öncelikle bu işin başlıca önlemi WHQL onaylı Recomenned sürüm driver kullanmak ve driver güncellemesi yapmamak. İlla güncelleme istiyorsanız WHQL onaylı yeni bir sürüm beklemeli, sürüm çıkınca eski driver'ı DDU ile tamamen kaldırıp o yeni sürümü kurmalısınız. Bunun dışında bu kadar kartla olan tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim; AMD kartların PSU seçtiğini düşünüyorum. PowerBoost, Gamepower'da Watmann verir kaliteli markalarda vermez demiyorum, Corsair'de olsa, Thermaltake'de olsa verebiliyor. Kartlar direk PSU seçiyor kalite-marka seçmiyor. Cooler Master G750M kullanıyordum. Başka PSU'lar ile bazen Watmann'a düşerken G750M ile Asus Dual RX 580 hariç 1 kere bile Watmann almadım. Ayrıca yine tecrübelerime göre model de çok önemli. Asus Rog Strix, MSİ Gaming X, Sapphire Nitro+ ile çeşitli PSU'larda hiçbir sorun yasamazken Asus Dual ile G750M PSU hariç Watmann yaşıyordum. Armor, Gigabyte Gaming, MSI Armor, Sapphire Pulse ITX gibi ucuz, soğutması kötü giriş seviyesi modellerde Watmann daha çok gördüm/görülüyor.

R7-R9 serisi bir kart kullanmadım onlara yorum yapamayacağım ama RX 400-500 serisi için durum bu şekilde diye düşünüyorum. Asus Dual RX 580'deki Watmann hatasını biraz Undervolt + MHZ oynamalarıyla çözüyordum.

Bu arada Asus Dual RX 580 kartımı yakın bir dostuma sattım, 2 senedir kartı Thermaltake Smart RGB 700W PSU ile kullanıyor, 1 kere Watmann almadı Dual bizim G750M'i pek beğenememiş.

Hocam o sorunu mining denememde güç ve MHz'yi çok fazla düşürerek yaşamıştım, sana tavsiyem -50 değil de daha yüksek bir değer yapman. Zaten onun bir eşik değeri oluyor ondan sonra WattMan veriyor.

Hocam inanır mısın iki üç aydır oyuna çok doyduğumdan ara verdim ama geçenlerde gar Cry 6 kırılmış standart hesapta var DLC için bir deneyim deyip indirdim. Orijinal oyunda sıfıra yakın sorun yaşarken kırık oyunda çok sorun yaşadım. Kullandığım sistem de Windows 10 LTSC GitHub ile sadece mağaza ekledim gereksiz bir uygulama yok ekstra Pro özellikler dahi istemedim. Her şey ayarlı yani. Sistem de çok şükür 3 yıldır oynatmam dediği oyun yok sma bunun bir yılı askerdim. Mining gibi işlere hiç girmedim. Ancak geçen sene 27 inç 144Hz monitör takviyesi yaptım çift monitör olması da yük oldu galiba. WattMan sorununu ama çözmek için girmediğim forum kalmamıştı. Nasıl bir illetse çözümü tek bile değil herkeste farklı çözüm var en son -50 ile kapatmıştım ki bu oyuna geldi sorun.

Bendeki de Armor hocam ama komik olan şu ki kartı hiç tam güçte kullanamadım. PSU da değiştirdim. İlk başta sınırda aldım ama bu nedenle değiştirdim. 750W 80+ da fayda etmedi. Çünkü cihaz en yükte yaklaşmadı bile. Hiç ayarsız tüm AAA seviye oyunlarda çöktü ama gücü yarıya kesince büyük oranda sorun çözülmüştü.

Son düzenleme:
İsterseniz 1600W alın, olay PSU'nun kendisi. 400W sertifikasız Everese PSU ile RX 580 4GB kullandım Watmann almadım biraz şans işi olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…