- Makaleler
 - 2

Daha fazla  

Bugüne kadar 20 adet kadar RX 570 kullandım (Nitro+, Gaming X) 3-4 tane RX 580 (Nitro+, Gaming X, STRIX, Dual) 1 adet RX 470 (Nitro) 1 adet RX 460 (HP OEM) kullandım. ASUS Dual RX 580 4 GB hariç hiçbir kartımda 1 kere bile WattMan almadım. Farklı modellerdeki RX 570 4 GB + RX 470 8 GB CrossFire bile yaptım WattMan almadım. Undervolt + OC aynı ayna yapardım bana mısın demezdi. Benim de bu konu hakkında kendi düşüncelerim var;
Öncelikle bu işin başlıca önlemi WHQL onaylı recomenned sürüm driver kullanmak ve driver güncellemesi yapmamak. İlla güncelleme istiyorsanız WHQL onaylı yeni bir sürüm beklemeli, sürüm çıkınca eski Driver'ı DDU ile tamamen kaldırıp o yeni sürümü kurmalısınız. Bunun dışında bu kadar kartla olan tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim; AMD kartların PSU seçtiğini düşünüyorum. Power Boost, Gamepower'da WattMan verir kaliteli markalarda vermez demiyorum, Corsair'de olsa, Thermaltake'de olsa verebiliyor. Kartlar direk PSU seçiyor kalite-marka seçmiyor. Cooler Master G750M kullanıyordum. Başka PSU'lar ile bazen WattMan'a düşerken G750M ile ASUS Dual RX 580 hariç 1 kere bile WattMan almadım. Ayrıca yine tecrübelerime göre model de çok önemli. ASUS ROG STRIX, MSI Gaming X, Sapphire Nitro+ ile çeşitli PSU'larda hiçbir sorun yasamazken ASUS Dual ile G750M PSU hariç WattMan yaşıyordum. Armor, Gigabyte Gaming, MSI Armor, Sapphire Pulse ITX gibi ucuz, soğutması kötü giriş seviyesi modellerde WattMan daha çok gördüm/görülüyor.
R7-R9 serisi bir kart kullanmadım onlara yorum yapamayacağım ama RX 400-500 serisi için durum bu şekilde diye düşünüyorum. ASUS Dual RX 580'deki WattMan hatasını biraz undervolt + MHz oynamalarıyla çözüyordum.
Bu arada ASUS Dual RX 580 kartımı yakın bir dostuma sattım, 2 senedir kartı Thermaltake Smart RGB 700W PSU ile kullanıyor, 1 kere WattMan almadıDual bizim G750M'i pek beğenememiş.
Bende de eskiden ASUS ROG RX470 vardı binde bir alırdım WattMan hatasını yani kullandığım süre boyunca 3 defa falan aldım 4 yıl kullandım bu kartı ancak Sapphire RX 5600XT geçince neredeyse sürekli WattMan hatası aldım çok garip sorun olacaktırki bana kalırsa Sapphire gibi.
Markalarda WattMan hatası çok daha fazla yaşanıyor yani biri AMD ekran kartı alacaksa fiyattan kaçmayacak ve ASUS model bir kart alması gerecek bu tarz sorunları daha az yaşaması için.