Wayland'ın X11'e göre avantajları var mı ?

Nixist

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Sorum başlıktaki gibi. Az önce The Linux Cast kanalında bir videoya denk geldim. X11'in sonu gelecek mi gibisinden bir şeydi. Ve kafam biraz karıştı. NVIDIA GPU'm var ve Hyprland kullanırken sorun yaşadım birkaç kere. O yüzden tekrar i3WM kurup X11'e döndüm. Şimdi o videoyu görünce kısa bir baktım ve 2-3 Config düzenlemesinden sonra Wayland'ın NVIDIA GPU ile de kullanabileceğini gördüm, yani öyle yazıyordu.

Wayland ile uğraşmalı mıyım, bir avantajı var mı?
Yoksa X11'de kalıp picom compositorünü kullanarak devam mı etmeliyim?

Öncelikle herkese merhaba. Sorum başlıktaki gibi. Az önce The Linux Cast kanalında bir videoya denk geldim. X11'in sonu gelecek mi gibisinden bir şeydi. Ve kafam biraz karıştı. NVIDIA GPU'm var ve Hyprland kullanırken sorun yaşadım birkaç kere. O yüzden tekrar i3WM kurup X11'e döndüm. Şimdi o videoyu görünce kısa bir baktım ve 2-3 Config düzenlemesinden sonra Wayland'ın NVIDIA GPU ile de kullanabileceğini gördüm, yani öyle yazıyordu.

Wayland ile uğraşmalı mıyım, bir avantajı var mı?
Yoksa X11'de kalıp picom compositorünü kullanarak devam mı etmeliyim?
Monitorunde freesync varsa ve bilgisayarın azda olsa iyiyse performans kisminda sıkıntı olmuyor.

Hyprland NVIDIA wikisi var. Hyprland oneririm. Ancak performans odakli bir secim yapacaksaniz X11 yukardaki secenekler dahil degilse daha iyidir.

Monitorunde FreeSync varsa ve bilgisayarın az da olsa iyiyse performans kisminda sıkıntı olmuyor.

Hyprland NVIDIA wikisi var. Hyprland oneririm. Ancak performans odakli bir secim yapacaksaniz X11 yukarıdaki secenekler dahil degilse daha iyidir.

En son Hyprland'de Steam açmak istediğimde açamayınca daha böyle çok sorun yaşayacağımı düşünüp i3WM'e geçtim ama...

Yani şöyle Steam açılıyordu da penceresi gelmiyordu.

Sway mi denesem acaba?

En son Hyprland'de Steam açmak istediğimde açamayınca daha böyle çok sorun yaşayacağımı düşünüp i3WM'e geçtim ama...

Yani şöyle Steam açılıyordu da penceresi gelmiyordu.

Sway mi denesem acaba?
Ayni sey Hyprland'da bana da olmustu. Sebebini bilmiyorum, illahaki cozumu vardir. Hyprland ile Sway'in pek bir farki olmaz o konularda.

Ayni şey Hyprland'da bana da olmustu. Sebebini bilmiyorum, illaki çözümü vardir. Hyprland ile Sway'in pek bir farki olmaz o konularda.

Sanırım Hyprland kurup kullanacağım. Oyun oynayacağım zaman da GNOME-X11'e geçeceğim.

Sanırım Hyprland kurup kullanacağım. Oyun oynayacağım zaman da GNOME-X11'e geçeceğim.
Archta oyun oynamayla ilgili bir rehber vardı forumda.Orda Gnome-x11 önermişlerdi.

Şey acaba biri için yaptığım ayarlar diğerini bozar mı ?

sudo systemctl disable bumblebeed.service

Gnome-X11 için böyle bir şey yapın diyordu rehberde.

Ve yine aynı şekilde Wayland için yapacağım nvidia ayarları oyun performansını etkiler mi ?

Arch'ta oyun oynamayla ilgili bir rehber vardı forumda. Orada GNOME-X11 önermişlerdi.

Şey acaba biri için yaptığım ayarlar diğerini bozar mı?

sudo systemctl disable bumblebeed.service

GNOME-X11 için böyle bir şey yapın diyordu rehberde.

Ve yine aynı şekilde Wayland için yapacağım NVIDIA ayarları oyun performansını etkiler mi?

O ayar Optimus-Manager için X11 ile alakalı değil. Başka sorun varsa o rehber ile alakalı sorabilirsin bana.

Genel anlatım yapan ve en güzel topiclere sahip olan arkadaşları maraş dondurması ile dövmek istiyorum. Maraşlı değilim ama bu sıcaklarda sizleri ancak o paklar. 😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı