WD 1 TB dosyaları nasıl kurtarabilirim?

falcoN-

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde WD 1 TB harici HDD var. İçerisinde çok fazla fotoğraf ve video var daha doğrusu yedekleme için kullanılıyordu. Bilgisayara taktığımda disk biçimlendir uyarısı veriyor. Disk yönetimi kısmından kontrol ettiğimde dosya sistemi RAW olarak gözüküyor ama en büyük sorun diske müdahale edemiyor olmam sanki çalışmıyor dosya kurtarmak için en az 10 tane farklı program kullandım taramayı başlattığımda hiç ilerlemiyor hatta bazı programlar kasıp kalıyor. Flash belleğime Linux Mint kurdum oradan kurtarmaya çalıştım ama olmadı sonra Ubuntu'da denedim yine olmadı. HD Tune ile tarama yaptırdım "current pending sector" hatası verdi. Error scan testini başlattım ama hiç ilerleme yok öyle kastı kaldı. Ben bu HDD kurtarmak için ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Raw'a dönüşmüş diskleri kurtarmak bir hayli zor. USB üzerinden çalışan disk kurtarma yazılımları var boot ederek kuruluma gerek kalmadan müdahele şansı var. Raw diskin imajını çıkartıyor sonradan Windows üzerinden Rar ya da 7-zip ile açabiliyorsunuz. Fakat sector hatası alıyorsanız diskinize veda etme vakti gelmiş demektir.

Cihaz benim değil bu işlerden hiç anlamayan bir tanıdığımın kendisi İsviçre'den tatile geldi çektiği fotoğrafları vs atmış içine ama sorduğumda düşürme falan yok dedi. WD servisini aramış İsviçre'de onlarda 3,000 frank ücreti var ama sonuç için garanti vermemişler :D Ben kurtarmaya çalışıyorum ama pes ettim son çare buradan yardım isteyeyim dedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı