WD Elements 1 TB nasıldır?

bytrog

Centipat
Katılım
4 Mayıs 2020
Mesajlar
100
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar. İtopya'da indirime düşen WD Elements 1 TB gördüm. 350 TL fiyatı var. Sizce nasıldır, hızlı mıdır ve sağlam mıdır? Kullanan var mı?

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selamlar. İtopya'da indirime düşen WD elements 1 TB gördüm. 350 TL fiyatı var. Sizce nasıldır, hızlı mıdır ve sağlam mıdır? Kullanan var mı?


HDD'ler sallanmaya düşmeye falan çok gelemez taşınabilir bir şey istiyorsanız SSD alın bence.
 
HDD'ler sallanmaya düşmeye falan çok gelemez taşınabilir bir şey istiyorsanız SSD alın bence.

O konuda sıkıntı yok hocam, çok fazla dışarıda taşıyan birisi değilim. Fotoğraf ve video işleri ile uğraşıyorum anca yetiyor o yüzden alacağım.

Bende 2 TB Pasaport versiyonu var. Memnunum. Aynı marka sonuçta.

Hocam WD'nin kaliteli bir marka olduğunu duyuyordum, gerçekten böyle mi, kronik problemini gördünüz mü hiç?
 
Hocam WD'nin kaliteli bir marka olduğunu duyuyordum, gerçekten böyle mi, kronik problemini gördünüz mü hiç?
Bu disk yapısı itibariyle kısa ömürlü. Yüksek depolamayı 2.5" alana sığdırmak için SMR teknolojisine sahip. Bu da ömrünü kısaltıyor, ömürden kasıt verilenizin yok olması değil, ilerleyen zamanlarda yaşayacağınız performans kayıpları. Toshiba Canvio basic almanızı öneririm.
 
Bu disk yapısı itibarıyla kısa ömürlü. Yüksek depolamayı 2.5" alana sığdırmak için SMR teknolojisine sahip. Bu da ömrünü kısaltıyor, ömürden kasıt verilenizin yok olması değil, ilerleyen zamanlarda yaşayacağınız performans kayıpları. Toshiba Canvio Basic almanızı öneririm.

Toshiba'da SMR yok mu hocam? Ona göre alayım.

Güzel SSD alabilirseniz SSD derim.

Maalesef SSD için bütçem yok o kadar.
 
Toshiba'da SMR yok mu hocam? Ona göre alayım.
Hayır hocam o CMR. Alabilirsiniz. @PossibleTurco 'nun farkı açıklayan şöyle bir yazısı var.
| Kayıt Yöntemi |
Birçok kişi HDD alırken genellikle hep RPM yani dönüş hızını dikkate alır. Lakin RPM'e bakarak HDD almak pekte doğru bir iş değil. HDD'lerde verilerin nasıl yazılacağına dair bir sürü kayıt yöntemi vardır. Bunlar SMR, CMR ve HAMR'dır. HAMR daha çok endüstriyel disklerde kullanılan bir kayıt yöntemi. En verimli ve en güvenli kayıt yöntemi olarak geçmektedir kendisi. Yazma işlemi sırasında diskin plakası geçici olarak ısıtılıyor HAMR disklerde. Böylece depolanabilecek veri miktarı devasa ölçülerde artıyor. Öyle ki Seagate bu yöntemle 20 TB HDD'ler üretti bile. Tabii günlük bir kullanıcının HAMR ile falan işi yok. Biz SMR ve CMR'ye bakalım o yüzden. Öncelikle SMR ve CMR arasında ki farkları öğrenelim.
Traditional-HD-vs-SMR-HD.jpg

Resimden göreceğiniz gibi SMR disklerde veriler birbirinin üstüne örtüşecek şekilde yazılır. Yani mesela bir oduncu düşünün. 50 tane odunu var. Bu odunları dizmek istiyor bir yere. Dizeceği alanda dar bir yer. Bu odunları yan yana dizerse odunların sadece 40 tanesi sığabilecek o alana. Ama bu oduncu kardeşimiz odunları üst üste dizerek o alana hepsini sığdırabiliyor. Şimdi bakınca alan tasarrufu açısından mantıklı. Ama o odunların bir sallantıda devrilme olasılığı var. İşte SMR ve CMR farkı tam olarak bu arkadaşlar. SMR'de veriler birbirinin üstüne örtüşecek şekilde yazılarak hem alan tasarrufu sağlanır hem de bir HDD'nin destekleyebileceği maksimum kapasite artar. CMR'de ise veriler yan yana yazılır ve bu yüzden bir HDD'nin destekleyebileceği maksimum kapasite daha az olur SMR HDD'lere göre.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı