Merhabalar,
Bugün yeni diskimi montajını gerçekleştirdim hatta önceki konumda sadece sağdan vida ile tutturduğumu tam sağlam ve düz durmadığını belirtmiştim. Diski takar takmaz testlerini yaptım, fakat hız testleri bana çok düşük geldi. Okuma/Yazma hızları 95/90 MB/s civarında. Diskin üzerinde üretimi November 2019 yazıyor. Performanslı olsun diye Black aldım, sanırım ya n11'deki satıcı pek güvenilir değil. Sizce sebebi nedir, bu hızları arttırabilmenin yolu var mı? Yoksa hızlar normal mi?
Model : WDC WD5003AZEX-00K3C
Hard Disk Sentinel (HDSentinel), çoklu işletim sistemi SSD ve HDD izleme ve analiz yazılımıdır. Amacı, sabit disk sürücüsü sorunlarını bulmak, test etmek, teşhis etmek ve onarmak, SSD ve HDD sağlığını, performans düşüşlerini ve arızalarını rapor...
Hard Disk Sentinel (HDSentinel), çoklu işletim sistemi SSD ve HDD izleme ve analiz yazılımıdır. Amacı, sabit disk sürücüsü sorunlarını bulmak, test etmek, teşhis etmek ve onarmak, SSD ve HDD sağlığını, performans düşüşlerini ve arızalarını rapor...
Disk sıfır gelmiş önceden kullanılmamış bu konuda şüphe etmeye gerek yok.
HD Tune üzerinde Error Scan sayfası var. Oradan hızlı bir tarama yapın. Okuma yazma hızlarını gözlemleyin. Programdan programa test sonuçları farklılık gösterebiliyor.
Disk sıfır gelmiş önceden kullanılmamış bu konuda şüphe etmeye gerek yok.
HD Tune üzerinde Error Scan sayfası var. Oradan hızlı bir tarama yapın. Okuma yazma hızlarını gözlemleyin. Programdan programa test sonuçları farklılık gösterebiliyor.
Anladım, peki bu teknik olarak mümkün değil mi çünkü ekran kartından tam göremedim anakarttaki sata portlarını, herhangi birisine taktım. SATA2 ye taktıysam eğer bu hızlar ondan kaynaklı olabilir mi?
Bir de FileBenchmark'ta şöyle bir hata verdi en sonda:
Sanırım bi tık kandırıldım, ve birçok insan da kandırılmış.
Info kısmında 1.si Sata 2.6 yazıyor ve Önbellek 64MB denirken buradan 32MB olduğu görülüyor.
Sanırım iade etmeye uğraşacağım.