WD Black SN750 düşük yazma hızı

Bende ASUS B450 Pro var. Kendi soğutucusu yok M.2 yuvalarının. Şunu gördüm incelemesi ve kullanıcı yorumları var en az 5 derece fark ediyormuş. Sence alınır mı?

Teşekkürler veriler şu an normal. Sadece boşta 45-55 arası yükte de 67'ye çıkması biraz fazla geldi. Pasif bir soğutucu almayı düşünüyorum 5 derece 5 derecedir.
1) 5 derece yük altında bayağı iyi bir değer. Örnğin 70 derecede SSD hız düşürürken 65'te düşürmez (Sayılar örnek olsun diye). Uzun süre diski yük altında bıraktığınız bir işlem yapmıyorsanız Heatsink almasanız da şu anki sıcaklıklarla bir sorun olmaz.

Ancak SSD'lerin (Özellikle M.2'lerin) en büyük düşmanının sıcaklık olduğu da bilinen bir şey. Eğer diski uzun yıllar kullanmayı planlıyorsanız 100TL'ye kıyıp Heatsink almak mantıklı.

2) O düşüş kasadan kasaya fark eder. Eğer SSD'niz ekran kartının altı gibi hava almayan bir yerde ya da ekran kartının arkasında sıcak hava alan bir yerde ise diğerlerine göre daha fazla ısınması doğal. Heatsink taktığınızda bu faktör de etkili olacaktır.

1) 5 derece yük altında bayağı iyi bir değer. Örnğin 70 derecede SSD hız düşürürken 65'te düşürmez (sayılar örnek olsun diye). Uzun süre diski yük altında bıraktığınız bir işlem yapmıyorsanız heatsink almasanız da şu anki sıcaklıklarla bir sorun olmaz.

Ancak SSD'lerin (özellikle M.2'lerin) en büyük düşmanının sıcaklık olduğu da bilinen bir şey. Eğer diski uzun yıllar kullanmayı planlıyorsanız 100TL'ye kıyıp heatsink almak mantıklı.

2) o düşüş kasadan kasaya fark eder. Eğer SSD'niz ekran kartının altı gibi hava almayan bir yerde ya da ekran kartının arkasında sıcak hava alan bir yerde ise diğerlerine göre daha fazla ısınması doğal. Heatsink taktığınızda bu faktör de etkili olacaktır.

Ekran kartım biraz büyük, soğutucu bloğu belki takmayı engelleyebilir. Ekran kartının altındaki M.2 slotu taksam SSD performansı değişir mi?

Ekran kartım biraz büyük, soğutucu bloğu belki takmayı engelleyebilir. Ekran kartının altındaki M.2 slotu taksam SSD performansı değişir mi?
Anakartınızda (TUF B450 Pro galiba) 2 adet slot var. Bir tanesi işlemciye yakın olan öbürü ise chipsete. Alt taraftakine (Chipsete yakın olan) takmanız SSD'nin okuma yazma hızlarını düşürür.

İşlemciye yakın olan slot ekran kartının üstünde. Nasıl ekran kartınızı engelliyor anlamadım.

Anakartınızda (TUF B450 Pro galiba) 2 adet slot var. Bir tanesi işlemciye yakın olan öbürü ise chipsete. Alt taraftakine (chipsete yakın olan) takmanız SSD'nin okuma yazma hızlarını düşürür.

İşlemciye yakın olan slot ekran kartının üstünde. Nasıl ekran kartınızı engelliyor anlamadım.

Baktım da büyük ihtimalle engellemez ya. Soğutucuyu linkledim üstte. Genişlik olarak M.2 kadar anca zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı