WD Blue vs Seagate Barracuda

Ekmek Reis

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
1.789
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimdeki Seagate 17 yıllık hala daha çalışıyor. Forumda da Seagate önerilmiyor. Elime de WD Blue hiç geçmedi. Kararsız kaldım.
 

Bundan dolayı WD.
 
Ben Seagate öneriyorum. WD hiç kullanmadım ama Seagate'i daha önce 5 defa aldım. En eski olanı 10 yıllık ve hala çalışıyor. Bilmiyorum WD belki daha iyi ama Seagate'de sorun yaşayacağını sanmıyorum.
 
Barracuda'nın da Seagate'in de Allah belasını versin. Berbat bir ürün. Uzak durun.
"Kullanıyorum, iyi." diyenlerin ya şansı yaver gitti ya da Barracuda'dan başka model kullanmışlardır. Lütfen o model hakkında dikkatli olun.

Bir ekleme yapmak istedim. WD Green modeli hakkında da olumsuz şeyler duyduk ama Barracuda kadar rezil değildir. Her iki markanın da en modelleri olan Green ve Barracuda'dan uzak durunuz. WD Blue güzel seçenek.
 
Son düzenleme:
Aralarındaki teknik detay farklılıklarına pek hakim değilim ama sırf sessizliği yüzünden WD diyebilirim, kendim WD 1TB Blue modeliyle linkini gönderdiğiniz 2TB Seagate modeline sahibim. Özellikle disk üzerinde ağır yükleme, yazma/okuma gerçekleştiğinde kulağınızda kulaklık falan yoksa ciddi derecede gurultu sesi yapıyor, kasadan çok net duyabiliyorsunuz sesini, onun dışında boşta da kronik head parking problemi var bu diskin, en basitinden sistemde hiçbir şey yapmasanız bile kendi kendine deli gibi yüksek devirlerde çalışıp boş yere rahatsız edici gürültü çıkartabiliyor, bunu kullanım esnasında yapmıyor yanlış anlaşılmasın sisteme ellemeyince belli bir süre sonra yapıyor. Neyse ki bu sıkıntıyı KeepAliveHD yazılımıyla çözdüm, şu an için pek rahatsız edici bir yanı yok ama WD önerimdir, Seagate Barracuda St2000dm008'e bulaşmayın.
 
Son düzenleme:
3 tane Seagate Barracuda diskim var ve pek memnun değilim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı