WD Caviar Black 1TB Donma Sorunu

Dincdogu

Megapat
Daha fazla  
Yaklaşık bir hafta önce almış olduğum WD Caviar Black 1TB serisi harddiskimde ara ara donmlar yaşıyorum. HD Tune ile tarama yaptığımda hiçbir Bad Sector'e uğramadım kopyalama hızı testi de bazen 150\160MB arası hız alıyorum bazen de bu 3MB hıza düşüyor. İşletim sistemi SSD Samsung Evo 840'a kurulu WD ise tek D olarak bıraktım. D'ye giriş yaptığımda birkaç klasör açarken baya not defteri resim gibi şeylerde 10 15 saniyelik donmalar yaşıyorum. Aynı şekilde dün. Dota 2 oyunununda da başıma geldi oyunu silip tekrar indirdim ethernet ve grafik kartımı güncelledim sorun devam etti.
  • Win 8.1 64bit
  • Asus H81Gamer anakart
  • Intel i5 4590 işlemci
  • Kingston Hyperx Savage 8GB tek modül RAM
  • Samsung 840 Evo 120GB SSD
  • Sapphire HD7870 o.c edition 2Gb 256bit ekran kartı

Bu donmalar genelde disk kullanımı yüksek ise meydana gelir. Diski kullanan programları kontrol edin.
Virüs sorunu yaşıyor olabilirsiniz antivirüs programı ile tarama yapın.
CCleaner gibi programlarla kayıt defteri hatalarını düzeltmeyi öneririm.
Son olarak : Bilgisayar > C: veya D: sürücüsüne sağ tık yaparak > Özellikler > Araçlar > Disk hatalarını denetle ve ardından 2. araç olan disk eniyilemeyi çalıştırın.

Görev yöneticisinden Disk kullanımına bakıyorum donduğunda %50 yazıyor ama SSD ve HDD aynı yerde ölçtüğü için sanırım, ayrıca virüs taraması Kaspersky ve Windows defender ile yaptım 0 sonuç ilk aldığımda da 2 3 defa hızlı biçimlendir yapmıştım daha sonrasında da C ye format attım emin olamayıp hala sorun devam ediyor

CCleaner ile DDL fix ve tarama yaptım söylediğiniz gibi Disk hatalarını onar yönteminide denedim düzelmedi. Sanırım sorun SATA kablosundaymış kabloyu değiştirdim şimdilik bir sorun yok şimdilik.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı