WD Elements 1TB harici disk gözükmüyor

231981

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar 1TB WD Elements harici diskim var. Durduk yere bozuldu. 1 saat kadar önce içinde ki dosyalarımı, klasörlerimi görebiliyordum bazı birkaç klasörü açamıyordum "önemli bir cihaz donanım hatası nedeniyle istek başarısız oldu" hatası veriyordu. 1-2 kere sistemi yeniden başlattım ve diskim gözükmüyor. Veri kurtarma yazılımları ile de bakıyorum disk hayalet oldu bir anda. Bazı programlar da 0 MB gözüküyor disk. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba? İçin de önemli resimlerim ve videolarım vardı çünkü onları almam gerekiyor.

Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg

Screenshot_3.jpg

Screenshot_4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İçindeki disk mekanizmasında veya diskin kontrol kartında bir sorun olabilir. Bir bilgisayarcıya gösterin diskin kartını aynı model bir kartla değiştirsin öyle denesin.

Zaten hareketli disk mekanizması bozulduysa geçmiş olsun. Garantisi varsa hiç elletmeyin tabii doğruca servise verin.

Diski takınca kulağını yapıştırıp dinle ve gelen sesi bize anlat. Tık tık yapıyor ise kafa vurması (sıkışması) olmuştur. Harddisk kapağının açılıp kafanın yerine getirilmesi yeterlidir.

Diski takınca kulağını yapıştırıp dinle ve gelen sesi bize anlat. Tık tık yapıyor ise kafa vurması (sıkışması) olmuştur. Hard disk kapağının açılıp kafanın yerine getirilmesi yeterlidir.

Diski açıp kafayı mı oynayacaksın😀 içine giren tek bir toz zerresi bile çöp ediyor bu aletleri. Ayrıca disk kafa vuruyorsa büyük ihtimalle diske çarpıp hasar vermiştir. Bazen yazıcı kafanın iki ucunda bulunan minik elektromıknatıs parçaları kopabiliyor hatta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mikro catlaklar neden oluyor. telefon tamircisine gotur yaparlar.

Arkadaşlar 1TB WD Elements harici diskim var. Durduk yere bozuldu. 1 saat kadar önce içinde ki dosyalarımı, klasörlerimi görebiliyordum bazı birkaç klasörü açamıyordum "önemli bir cihaz donanım hatası nedeniyle istek başarısız oldu" hatası veriyordu. 1-2 kere sistemi yeniden başlattım ve diskim gözükmüyor. Veri kurtarma yazılımları ile de bakıyorum disk hayalet oldu bir anda. Bazı programlar da 0 MB gözüküyor disk. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba? İçin de önemli resimlerim ve videolarım vardı çünkü onları almam gerekiyor.

Eki Görüntüle 1572937

Eki Görüntüle 1572938

Eki Görüntüle 1572939

Eki Görüntüle 1572940
Diski başlatamıyor bile.
Diskin bölüm tablosunu tutan en baş kısmında da bozuk alanlar (Bad Sector) varsa, diski başlatıp tanıma işini bile yapamaz ve böyle tanımaz.
Daha çok kurcalamadan, duruma göre yer tavsiyesi de alarak Veri Kurtarma Hizmeti alın, Veri Kurtarma Merkezi adıyla da olurlar.
Kurcaladıkça daha geniş alanda bozuk sektör oluşturursunuz.

Bu tür merkezler hasarın ölçüsüne göre fiyat isterler. En az 100$'dan başlayarak bin dolar ve üzeri fiyat çıkartabilirler. Ona göre düşünürsünüz.
Olduktan sonra bir şey demenin anlamı yok ama ileride dosyalarınızın en az 1 tane daha yedeğini ayrı bir diskte (harici SSD daha iyi olur) saklayın.

Diski açıp kafayı mı oynayacaksın😀 içine giren tek bir toz zerresi bile çöp ediyor bu aletleri. Ayrıca disk kafa vuruyorsa büyük ihtimalle diske çarpıp hasar vermiştir. Bazen yazıcı kafanın iki ucunda bulunan minik elektromıknatıs parçaları kopabiliyor hatta.
Yaptım, düzelttim, kullanıyorum. Uzun bir süre içine girilmemiş ve temiz bir oda kullanılması daha sağlıklı. Maske kullanacaksın yanında kimse olmayacak. Eldiven kullanmayacaksın elin nemli olmayacak kuru olacak.

Kopma falan olmuyor kafadaki okuyucu yatmış oluyor. Kafa değişimi sonrası kullanıma devam edilebiliyor.

Ayrıca üzerine düşen toz çöp etmiyor. Dönüş esnasında tozun kenarda toplanması için filtre var oraya yapışıyor. İşlemi yapmadan yorum yapmayalım.

Yaptım, düzelttim, kullanıyorum. Uzun bir süre içine girilmemiş ve temiz bir oda kullanılması daha sağlıklı. Maske kullanacaksın yanında kimse olmayacak. Eldiven kullanmayacaksın elin nemli olmayacak kuru olacak.

Kopma falan olmuyor kafadaki okuyucu yatmış oluyor. Kafa değişimi sonrası kullanıma devam edilebiliyor.

Ayrıca üzerine düşen toz çöp etmiyor. Dönüş esnasında tozun kenarda toplanması için filtre var oraya yapışıyor. İşlemi yapmadan yorum yapmayalım.

Çok disk söktüm, birkaçında da okuyucu başın minik kare şeklindeki silisyum elektromıknatıslarını kopmuş halde buldum. Siz deneyip olumlu sonuç aldıysanız ne mutlu, her vakada işe yarayacak diye bir durum yok.

Çok disk söktüm, birkaçında da okuyucu başın minik kare şeklindeki silisyum elektromıknatıslarını kopmuş halde buldum. Siz deneyip olumlu sonuç aldıysanız ne mutlu, her vakada işe yarayacak diye bir durum yok.
Samsung M3 taşınabilir HDD var elimde yıllardır bozuk olan. Kafada yamukluk vardı. Kafayı düzeltince bir süre kullanabildim fakat tekrar aynı soruna düştü. Kafa değişimi lazım fakat güvenilir ve harddisk adına milletin cebini soymayan (5k'dan başlıyolar) bir yer arıyorum.

Arkadaşlar başka çözüm önerisi olan yok mu acaba? Tam olarak sorunu ne bu diskin onu da anlamadım. Diski takıyorum çalışıyor hissediyorum üstünde ki ışığı sürekli sabit yanıyor belli bir süre sonra sanırım uyku moduna geçiyor ışığı yanıp yanıp sönmeye başlıyor. Livecd ile denedim çeşitli disk Partition programları da kullandım ama nafile. Partititon programlarının bazılarında disk formatı RAW olarak gözüküyor boyutu da 0 MB gösteriyor. Aygıt yöneticisinde disk gözüküyor burada sorun yok fakat özelliklerine girdiğim zaman hiçbir şey yazmıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. İçinde ki önemli aile resimlerimi falan alsam yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı