WD elements çalışmıyor

Wasee

Hectopat
Merhaba, benim elimde WD elements 1TB markalı bir harici HDD var. Eskiden ne olduğunu tam hatırlamıyorum düşmüş olmalı çalışmıyor. USB'yi PC'ye taktığımda HDD'den tık tık sesler geliyor. Ve bilgisayarım kısmına gözükmüyor.

Fakat bilgisayar yönetimi kısmına girip oradan depolamaya baktığımda disk 1 - çalışmıyor gözüküyor. "diski başlat" dediğimde g/ç istek yürütülemedi diyor.

Diske sağ tıklayıp özellikler deyince benim disk çıkıyor.

Ne yapmalıyım direk veri kurtarma merkezlerine falan mı vermeliyim?

İçinde bayağı dosyalar vardı önemli.

HDD hasar gördüyse sizin bir şey yapabileceğinizi düşünmüyorum. Biçimlendirmediğiniz için EaseUS vb. ile kurtarmanız zor açıkcası. Veri kurtarma merkezleri onun içini açıp alıyor veriyi. Benim önerim veri kurtarma merkezlerine götürün benim 100GB'lik dosyam gitmişti 200TL'ye kurtardılar. Pahalı ama sağlık olsun bebekliğimden önemli değil.

Merhabalar hocam. Öncelikle geçmiş olsun, HDD'ler mekanik olarak çalışan diskler olduğu için çok hassastırlar. Hard diskin içinden gelen tık tık diye sesler var demişsiniz. Bu soruna HDD kafa vurması denir. Veriyi okuyan mekanik kol darbe gördüğü veya yerinden oynadığı zaman bu sorun meydana gelir. Bunları tamir eden profesyonel şirketler var. İnternette kısa bir araştırma ile bulabilirsiniz. Sterilize ortamlarda işini bilen insanlar tarafından yapılmadığı sürece HDD'nizdeki verileri kurtaramama ihtimaliniz çok yüksek.

O seri kronik sorunlu bende 750 GB olanında aynı sorunu yaşadım çok sayıda badsector çıkmıştı. Verilerin kurtarılma ihtimali düşük ama yine de veri kurtarma şirketlerine verebilirsin.

Artı -1 Eksi
HDD hasar gördüyse sizin bir şey yapabileceğinizi düşünmüyorum. Biçimlendirmediğiniz için EaseUS vb. ile kurtarmanız zor açıkçası. Veri kurtarma merkezleri onun içini açıp alıyor veriyi. Benim önerim veri kurtarma merkezlerine götürün benim 100GB'lik dosyam gitmişti 200TL'ye kurtardılar. Pahalı ama sağlık olsun bebekliğimden önemli değil.

Hocam 100GB 200 TL ise kırmızı halı sererek giderim o kadar ucuz mu cidden içinde dolu önemli dosya vardı hayati önem taşıyan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı