Çözüldü WD elements diskte işlem yaparken hızları düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

akobia1

Hectopat
Daha dün aldığım WD elements 6TB'lık harici diskte değerleri ölçtüğümde hiçbir sağlık sorunu olmadığı ve 250mb/s seviyelerinde okuma yazması olduğunu gördüm. Fakat dosya aktarırken 35mb/s hızında aktarıyor nadiren 110mb/s olup hemen iniyor bir de ara sıra sürtme sesi geliyor ve ses geldiği an hız düşüp ses bittiğinde geri artıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sürekli 10mb/s ile 130mb/s arasında gidip geliyor. Fakat tırtıklı oyuncaklar olurya çevirince plastik sürter cırt diye ses çıkarır ona benzeyen ses geliyor.

Tamam işte hangi diskten ses geliyorsa o disk bozulmuş garantisi devam ediyorsa garantiye yolla. Ama diskin bozulmuş ses yapıyor çünkü mekanik disklerde garip sesler vesaire geliyorsa seninki gibi örneğin disk arızalanmış demektir.
6TB toplam alan 800GB dolu galiba kronik bir sorunmuş mekanik disk diye geliyormuş ses sorun yaratmaz diyorlar ama emin değilim.

Bende 1TB disk var 2017 Eylül'den beri kullanıyorum herhangi bir ses yapmıyor hocam.
6TB toplam alan 800GB dolu galiba kronik bir sorunmuş mekanik disk diye geliyormuş ses sorun yaratmaz diyorlar ama emin değilim.

2017 Eylül'den beri 1TB diskimi kullanıyorum herhangi bir ses yapmıyor fakat yılın verdiği şeyden ötürü hız düşmeleri var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı