Bu gibi depolama aygıtları USB den aldıkları güç ile çalışmaktadır.
USB birimlerinin akım kapasiteleri HDD'nin çalışabilmeleri için sınır değerlerdedir.
Bu sebeple PC de aşırı yük çekildiği özel durumlarda, o anda kayıt yapıyorsan direk HDD ye zarar vereceksindir.
Bu gibi depolama ürünleri sadece sadece kısa süreli ve küçük dosya türleri için (Max. 4-5GB) uygundur.
Üstelik bu gibi depolama aygıtlarının içerisindeki HDD'ler alt seviye oldukları için veri güvenliğinde son derece zayıftırlar.
Önerebileceğim tek depolama ürünü ise son derece pahalıdır.
Örnek bir ürün sunup kıyaslama için takdiri sana bırakıyorum.
WD 3,5" 2TB Elements USB3.0 / USB2.0 Taşınabilir Disk
Bu ürünün daha üst modelini yıllar önce ben almıştım. Hala kullanmaktayım. Ama tam anlamıyla baş belası.
Eki Görüntüle 258571
Eğer sabırlı ve bilgili isen bu gibi ürünlerden de alabilirsin.
Ben artık diğer kutulardan alıp içerisine de HDD alıyorum. İşim bitince düğmesinden kapatıyorum. Böylece birçok kaza'nın önlemini almış oluyorum.
Haa unutmadan belirteyim.
WD nin bu gibi ürünlerinin içerisinde özel yazılımlar da bulunmaktadır.
Özellikle smart yedekleme yazılımı, son derece işlevsel. Ama zaten bu yazılıma ihtiyaç duymadığım için kullanmıyorum.
Wd 1Tb 7200rpm cache hdd var ben onu aldım gayet memnunumFiyat max 300 tl anca olur.
siz atın bakalım sağlam olacaksa aşsa da sıkıntı olmaz önemli şeyler saklıyorum sonuçta
Wd 1Tb 7200rpm cache hdd var ben onu aldım gayet memnunum
Evet fiyat biraz artıyor.Hocam peki ilk söylediğiniz şekilde alınırsa fiyat olarak en az 450-500 tl verebileceğim paradan 100-150 daha fazla yani arası bir şey ediyor gerçekten güvenli mi haricidisklere göre yani şu açma kapama düğmesi olayın nedir aydınlatırsanız sevinirim
düzgün kullanmama rağmen son harici diskim durduk yere bozuldu ve sadece içinde 70 gb fotoğraf vardı onlar bile yeterdi o ürünün parasına daha neler gitti sağlam kullanılırsa bu şekil bozulma olasılığı kaçtır
Hocam celallenmeyin de ben baya araştırdım her yerde WD WD deniliyor siz ne öneriyorsunuz ?Forumda WD ürün pek önerilmiyor neden halen WD istiyorsunuz? Peki, ilerde sorun olunca buraya yazacaksınız..
Evet fiyat biraz artıyor.
Ama içerisinde kullanmakta olduğun harddiski bilerek ve seçerek alabiliyorsun.
Açma kapatma düğmesinin en önemli görevi, kullanmadığın zamanlarda HDD güvenliğidir. HDD kasa içerisinde iken veya kapatma düğmesi olmaksızın harici olarak bile kullanılıyorsa daima PC ile iletişim halinde olacaktır. Yanlış bir uygulama, veya kazara da olsa verileri kaybetme olasılığı çok yüksetir.
Nereden biliyorum?
Yukarda resmini vermiş olduğum orijinal external WD HDD yi kullanırken, bu disk kapalı bile olsa PC'yi yeniden açınca otomatik açılıyordu. O anda farkına varmayıp bir virüs saldırısında olsun, herhangi bir program yüklenmesi esnasında olsun, bu HDD 'deki veriler zarar görebiliyordu.
Halbuki o yıllarda temin etmiş olduğum anahtarlı uyduruk kutu içerisindeki bilgilere hiçbir zarar gelmiyordu.
Sonunda dayanamayıp bu gibi harici disk kutularına yöneldim ve yıllardır hiçbir veri'mi kaybetmedim.
Çünkü işim bitince basıyorum düğmesine, ve diski tamamen kapatıyorum. PC isterse yamulsun hiç önemli değil. Gerekirse yeni bir HDD alıp PC'ye yeni bir cila.. Pardon FORMAT çekerim. Ama verilerim giderse tabiri caizse GUDURURUM.
ÖZEL ÖNERİLER.
Benim PC de TEMP STORAGE adlı bir disk bölümü bulunmaktadır.
İşletim sistemleri kurulumu dışında kalan HDD bölümünü geçici depolama alanı olarak ayarlıyorum.
Eki Görüntüle 258577
Gerek internetten edinilmiş dosyalarım, gerekse render ettiğim film dosyalarımı önce bu bölüme kaydediyorum.
Haliyle virüs taramalarını ve dosya sağlamlığını bu bölümde test edebiliyorum.
Belli bir zaman döngüsünde geçici depolama aygıtında yeterli miktar veri olduğunda harici diskimi anahtarı ile açıyorum ve ilgili dosyalarımı harici diskime transfer ediyorum.
Böylece geçici depolama ünitesini tamamen silebiliyor ve yeni çalışmalarım için boşaltabiliyorum. Diğer harddiskimi ise kapatarak sağlam bir yerde bekletiyorum.
1TB olan harici diskim dolmaya başlayınca yeni bir HDD alarak aynı şekilde kullanıyorum.
(Önceki resmimde disklerimi zaten görmüşsündür)
Eğer veriler çeşitli olarak fazlaca bulunuyorsa o zaman yeni aldığım diski tek bir amaç için kullanıyorum. Örnek DVD VIDEO diski.
Kaliteli DVD kayıtlarımı bu diskte saklıyorum.
Program veya uygulamalar için başka bir diskim var.
ISO gibi benzer kalıp dosyalarım için başka bir diskim var.
Yüksek kaliteli ses dosyalarım için ayrı bir diskim var.
Hepsini aynı anda yapmadım tabii. Yıldan yıla verilerim çoğaldıkça, aldığım her bir diski belli bir amaç için ayırdığım için hiç sorun olmadı.
Hocam celallenmeyin de ben baya araştırdım her yerde WD WD deniliyor siz ne öneriyorsunuz ?
https://i.hizliresim.com/ZONDBZ.jpgF/P olarak Seagate öneriyorum. 6 yıldır kullanıyorum bad sector yaşamadım. HDD test yapıyorum bir tane bile sarı kutucuk yok hepsi yeşil gösteriyor. Fakat WD markasının bad sector olayına çok rastladım forumlarda bu yüzden bende önermiyorum.
Gerçek mi değil mi ben bilmem. Birde şöyle düşün çok kullanılan markalar da daha çok şikayet? Bende WD düşünüyordum bende bu bilgileri araştırarak öğrendim. İlerde kafanız ağrımasın diye diyorum da neyse.. Sen illa WD istiyorsan gönlün olsun.https://i.hizliresim.com/ZONDBZ.jpg
Ben şöyle bir grafik görmüştüm gezinirken bu sebepten dolayı aslında aklımda seagate 2. planda kaldı eğer WD olmaz ise onu alacaktım fakat bu grafik gerçek dışı mı oluyor ? Bozulma oranlarını gösteriyor harici disklerin