Bu gibi depolama aygıtları USB den aldıkları güç ile çalışmaktadır.
USB birimlerinin akım kapasiteleri HDD'nin çalışabilmeleri için sınır değerlerdedir.
Bu sebeple PC de aşırı yük çekildiği özel durumlarda, o anda kayıt yapıyorsan direk HDD ye zarar vereceksindir.
Bu gibi depolama ürünleri sadece sadece kısa süreli ve küçük dosya türleri için (Max. 4-5GB) uygundur.
Üstelik bu gibi depolama aygıtlarının içerisindeki HDD'ler alt seviye oldukları için veri güvenliğinde son derece zayıftırlar.
Önerebileceğim tek depolama ürünü ise son derece pahalıdır.
Örnek bir ürün sunup kıyaslama için takdiri sana bırakıyorum.
WD 3,5" 2TB Elements USB3.0 / USB2.0 Taşınabilir Disk
Bu ürünün daha üst modelini yıllar önce ben almıştım. Hala kullanmaktayım. Ama tam anlamıyla baş belası.
Eki Görüntüle 258571
Eğer sabırlı ve bilgili isen bu gibi ürünlerden de alabilirsin.
Ben artık diğer kutulardan alıp içerisine de HDD alıyorum. İşim bitince düğmesinden kapatıyorum. Böylece birçok kaza'nın önlemini almış oluyorum.
Haa unutmadan belirteyim.
WD nin bu gibi ürünlerinin içerisinde özel yazılımlar da bulunmaktadır.
Özellikle smart yedekleme yazılımı, son derece işlevsel. Ama zaten bu yazılıma ihtiyaç duymadığım için kullanmıyorum.
Hocam peki ilk söylediğiniz şekilde alınırsa fiyat olarak en az 450-500 tl verebileceğim paradan 100-150 daha fazla yani arası bir şey ediyor gerçekten güvenli mi haricidisklere göre yani şu açma kapama düğmesi olayın nedir aydınlatırsanız sevinirim
düzgün kullanmama rağmen son harici diskim durduk yere bozuldu ve sadece içinde 70 gb fotoğraf vardı onlar bile yeterdi o ürünün parasına daha neler gitti sağlam kullanılırsa bu şekil bozulma olasılığı kaçtır