WD My Passport HDD değerleri

Conspiracy

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Pek fazla anlamam bu değerlerden ama arada bir mevcut HDD'lerimin SMART durumlarını kontrol ederim.

Kullandığım taşınabilir HDD'de bir kaç değer de uyarı görmeye başladım son birkaç gündür. HD Tune değerlerim bu şekilde;

exhdd.png

exhdd2.png

Taramayı göreceğiniz gibi hızlı olanından yaptım. Sanırım bir adet bad sector var. Bu değerlere bakarsak ne önerirsiniz.

chkdsk komutlarını falan denedim bir şey değişmedi, HDD'yi formatlamadan değerleri düzeltmek için bir şey yapabilir miyim?

Teşekkürler.

Bu değerlere bakarsak ne önerirsiniz.
Diski garantisi varsa garantiye göndermenizi öneririm. Diskin durumu kötü formatlasanız bile çok düzelmez. Diskin içinde verileriniz varsa yedekleyiniz.
Diske iyi davranmamışsınız. Disk yere düşmüş ya da sarsılmış gibi.

Son düzenleme:
@Thermes
HD Tune yavaş tarama başlattım ama 8+ saat geçti halen bitmedi. PC'yi kapatmadan biterse son mesaja eklerim en son sonucu. Bad sectorlere kadar fena hızla ilerlemiyordu. Kırmızılara gelince iyice yavaşladı ilerleme.

badsctrs.png

@Assecreed
Ürünün e-faturasını buldum. 31.05.2017 faturalı. WD sitesinden ürün üzerindeki seri no ile garanti durumunu sorguladığımda 15.05.2020'de bittiğini söylüyor. Bir kaç ayla garanti dışıyız :(

fatura.png

garanti.png

Ayrıca cihazı bir kere bile yere düşürmedim. Gözüm gibi bakarım bu tip cihazlara. Ama tüm indirmelerimi bu HDD'ye yapıyordum. PC'ye inen her şey bu HDD'ye iniyordu, bu HDD'den açılıyordu ISO'lar, Rar'lar, kurulumlar vs... Şimdilik günlük kullanımda bir olumsuzlukla karşılaşmadım dosya okuyamama yada inen dosyaları çıkartamama gibi.

Resmen planlı eskitme gibi geliyor bana. (nickimin hakkını vereyim hemen.) Tam 3. yılın sonunda patladı cihaz. Neyse sağlık olsun. WD düşünüyordum gene ama bu sefer farklı markaları araştıracağım, öneriniz varsa alırım 2TB taşınabilir HDD için.

Diski biraz daha kullanmak isterseniz Low Level Format tool ile formatlayabilirsiniz 1 gün sürecektir. Format işlemi bittikten sonra Pending sektörleri sayısı sıfırlanacaktır. Ya da windows üzerinden uzun format atarsınız.

Garantisi varsa garantiye gönderirdiniz yeni disk verirlerdi. Garantisi olmadığı için format düzeltir deseydim diski kullanmaya devam ederdiniz diye düşündüm. Bu yüzden format işe yaramaz dedim. Formatlayınca durumu iyiye gidecektir ama bazı hatalar kalacaktır.
Taşınabilir bir disk tavsiyesi için yeni bir konu açınız. Burada cevap alamayabilirsiniz.

Son düzenleme:
@Assecreed

Dediğiniz gibi formatlamayı düşüneceğim fakat şuan yedeklerimi alacak yerim yok. :)

Bir kaç taşınabilir HDD'yi takip listeme aldım, black fridaye kadar gitsin böyle. İndirim falan olursa radara aldıklarımdan alacağım o zaman formatlarım. Önerebileceğiniz marka model var mıdır?

Bir sektörde 7 saattir takılı kalmış. Start kısmına 1600 yazarsanız o sektörleri geçersiniz. 65411 tane bozuk olabilecek sektör olunca 400'den fazla hata bulması normal.
Durumu kötü diskin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı