WD10EZEX-00BN5A0 HDD Sorunları

Canemre35

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben Vatanbilgisayar'dan PC topladım, yaklaşık 5 ay kadar oluyor ve bazı sorunlar yaşıyorum. Taşadığım sorunlar şunlar arkadaşlar:

1- Harddiskim anladığım kadarıyla sorunlu.

HD Tune sonuçları.

Adsız.png

HDD2.png

HDD3.png

Hardisk kullanımı %100 olduğundan benchmark testi yapamıyorum.
HDD4.png

2- Sapphire R7 250X Vapor-x ekran kartım var. Bu kartan ıslık sesi benzeri ses geliyor, bunun sebebi nedir?

Ve arkadaşlar şöyle bir sorum daha var, ben kasayı komple Vatan'a mı veriyim yapsınlar? Yoksa arzalı parçaları söküp mü vereyim ?
Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bad sektör testi yaklaşan sonun başlangıcı gibi gözüküyor. :yokartık: 5 ay gibi bir sürede bu kadar bad sektör tespit etmesi gerçekten ilginç.Diskin darbe almış yada sana arızalı gelmişte olabilir. Islık sesine gelince sesin ekran kartından geldiğine eminsen sadece kartı söküp verebilirsin ancak emin değilsen ki tavsiyem budur, kasayı vermen doğru olur. Onlar bulup sana bilgi verirler diye düşünüyorum.

Harddisk bayagı gitmiş. Garantisi varken değiştir. Eğer başka marka ile değiştirebiliyorsan eğer Western Dijital tercih etmemeni öneririm. Bazen durup dururken bozuluyorlar.
Ekran kartını iyice dinle Coil Whine denilen bir olay var bazı ekran kartlarında görülebiliyor. Ondan emin olman lazım. Fan sesi ya da şişmişse bir kondansatörden de gelebilir.

Sesin ekran kartın dan geldiğine eminim. Bende çok şaşırdım PC yi topladım 2 buçuk 3 ay sonra harddisk sorunu başladı önce sistemde var bişe sandım fakat değilmiş.

Harddisk bayagı gitmiş. Garantisi varken değiştir. Eğer başka marka ile değiştirebiliyorsan eğer Western Dijital tercih etmemeni öneririm. Bazen durup dururken bozuluyorlar.
Ekran kartını iyice dinle Coil Whine denilen bir olay var bazı ekran kartlarında görülebiliyor. Ondan emin olman lazım. Fan sesi ya da şişmişse bir kondansatörden de gelebilir.
Servise gitmeden değişim yaparlarmı ?

Peki ben söküp götürücem ya garanti dışı kalma gibi olaylar olmaz demi ? Bide HDD servise gidince yapılacak bi sorun değil se sıfırınımı verirler mi ?

Zaten bütün toplama bilgisayarlar tek tek parça bazında garantili olur. Hangi parça bozuksa onu cıkarıp götürürsün hiç bir garanti bozulması olmaz.
Büyük ihtimalle yeni disk verirler. önemli verilerin varsa yedeklemeni öneririm.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı