Harddisk'imde üç gündür aşırı derecede bir yavaşlama söz konusu. Windows boot olduktan 30-40 dakika sonra HDD birden bire yavaşlıyor. Görev Yöneticisi'nden disk kullanımına baktığımda İşlemler sekmesinde toplam kullanım %50, Performans sekmesinde ise etkinlik süresi %100, ortalama yanıt süresi 2000-3000 MS arası gidip gelmekte, okuma ve yazma hızı 0 KB/sn - 500 KB/sn arası değişmekte.
Harddisk'i alalı 6-7 yıl oldu, hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ömrü bitmiştir dedim ama ömrü bitmiş olsa neden Windows boot olduktan sonra ilk 30-40 dakika düzgün çalışsın. Sorunun kaynağını bir türlü bulamadım. Şimdiye kadar denediklerim; virüs taraması, birkaç Windows hizmeti durdurdum ve son olarak SATA kablosu değişikliği yaptım sonuç yine aynı.
Western Digital WD3200AAJS-00B4A0 320GB 5400RPM SATA II 3Gbps 8MB Cache 3.5" HDD kullanmaktayım.
HD Tune Pro 5.60 Sonuçları;
Benchmark testinde "Read Error! Test aborted." hatası almaktayım.
Health Status: warning
[TBODY]
[/TBODY]
[TBODY]
[/TBODY]
Harddisk'i alalı 6-7 yıl oldu, hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ömrü bitmiştir dedim ama ömrü bitmiş olsa neden Windows boot olduktan sonra ilk 30-40 dakika düzgün çalışsın. Sorunun kaynağını bir türlü bulamadım. Şimdiye kadar denediklerim; virüs taraması, birkaç Windows hizmeti durdurdum ve son olarak SATA kablosu değişikliği yaptım sonuç yine aynı.
Western Digital WD3200AAJS-00B4A0 320GB 5400RPM SATA II 3Gbps 8MB Cache 3.5" HDD kullanmaktayım.
HD Tune Pro 5.60 Sonuçları;
Benchmark testinde "Read Error! Test aborted." hatası almaktayım.
Health Status: warning
ID | Current | Worst | Threshold | Data | Status |
(C5) Current Pending Sector | 199 | 199 | 0 | 62 | warning |