WD3200AAJS Yavaşlama Sorunu

Czarintax

Megapat
Daha fazla  
Harddisk'imde üç gündür aşırı derecede bir yavaşlama söz konusu. Windows boot olduktan 30-40 dakika sonra HDD birden bire yavaşlıyor. Görev Yöneticisi'nden disk kullanımına baktığımda İşlemler sekmesinde toplam kullanım %50, Performans sekmesinde ise etkinlik süresi %100, ortalama yanıt süresi 2000-3000 MS arası gidip gelmekte, okuma ve yazma hızı 0 KB/sn - 500 KB/sn arası değişmekte.

Harddisk'i alalı 6-7 yıl oldu, hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ömrü bitmiştir dedim ama ömrü bitmiş olsa neden Windows boot olduktan sonra ilk 30-40 dakika düzgün çalışsın. Sorunun kaynağını bir türlü bulamadım. Şimdiye kadar denediklerim; virüs taraması, birkaç Windows hizmeti durdurdum ve son olarak SATA kablosu değişikliği yaptım sonuç yine aynı.

Western Digital WD3200AAJS-00B4A0 320GB 5400RPM SATA II 3Gbps 8MB Cache 3.5" HDD kullanmaktayım.

HD Tune Pro 5.60 Sonuçları;

Benchmark testinde "Read Error! Test aborted." hatası almaktayım.

Health Status: warning

ID CurrentWorstThresholdDataStatus
[TBODY] [/TBODY]
(C5) Current Pending Sector199 199 0 62 warning
[TBODY] [/TBODY]

Bechmark testinde hata alıyorsan şimdiden yedeklerini almaya başla. Öncelikle HD Tune PRO yazılımının Health kısmının fotoğrafını buraya at. Diskinin toparlanmasını istiyorsan yapman gereken birkaç işlem var;

Maxblast 4 yazılımını indirip diskini 35 geçişli zero fill seçeneğiyle biçimlendir. Bu işlem diskini epey rahatlatacaktır. Ardından HDD Regenerator ile bad sectör kapatma ve köprüleme işlemini gerçekleştirebilirsin. Diskin bu işlemlerden sonra epey toparlanacaktır. Sonra temiz Windows 10 kurarsın sorunun bir nebze çözülür.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Biraz gec oldu cevaplamam internet erisimim yoktu. Masaustu bilgisayarima gectigim zaman dediginiz islemleri deneyip sonucu paylasacagim.

Sorunu Intel chipset sürücüsünü kaldırıp tekrar kurarak çözdüm.
Aynı sorunu yaşayanlar bu yöntemi deneyebilirler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı