Web App fikri nasıl bulunur?

omft

Decapat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Son zamanlarda web geliştirme ile ilgileniyorum ama aklıma fikir gelmiyor. Bir tane gelmişti ama onun da benzerinin yapıldıını gördüm. Özgün fikirler nasıl bulabilirim?

İnsanların ihtiyaçlarına ve sorunlarına odaklanmalısın. İhtiyaç yoksa çözümde olmaz. Ve şunuda unutma o sorunu yaşayan veya ihtiyaç olan ilk insan olmayacaksın. Yani sen zaten ihtiyacı bulana kadar o ihtiyaca çözüm üretilmiştir bile. Bu yüzden zaten yapılmış demek doğru olmayabilir. Yapılan çözümleri incele hangi sorunları çözüyor eksik yanları var mı? Geliştiriliyor mu? Yoksa desteği bitmiş mi? Desteği bitmiş, güncelleme atmıyorsa anla ki yakın zamanda onu kullanmayı bırakacaklardır. Oradaki müşterileri çekebilirsin kendine.

Benim geliştirdiğim bir proje vardı. Microsoft ücretsiz verdiği bir hizmeti kapatıyordu. Bunu kullanan insanların buna ihtiyacı olduğunu bildiğim için buraya bir proje geliştirdim. Bir sorun vardı ve o soruna çözüm ürettim. İlk olmadım, son da olmadım. 7-8 farklı proje oluştu burada. Biride bana ait. İstediğim kadar olmasada belli bir kazanç elde edebildim.

Ozgun fikir nasil bulunur sorusunun bir cevabi yok. Ayrica her ozgun fikir basariyi da getirmez. Fizibilite calismasi gerekir.

Ozgun olmana gerek yok, herhangi bir pazarda herhangi bir probleme cozum uretiyorsan; alternatif cozumlerden daha pratik, daha hizli, daha kaliteli, daha ucuz, daha uyumlu ya da daha estetik olabiliyorsan pazar payi alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı