Web programlama bitti mi?

@Baal

Şahsen grafik tasarım hakkında bir bilgi birikimim yok. Ben orada sadece örnek vermek istemiştim. İsterseniz kendiniz internette bu konu hakkında araştırma yapabilirsiniz ve hatta bu tarz alanlara yönelmeyi düşünebilirsiniz. Eğer aklınızda ve gönlünüzde web programlama yapmak varsa tabii web programlamaya yönelin.
 
Hocam bu soruyu bile bir siteye sordunuz. YouTube adlı siteden video izliyorsunuz. Wikipedia adlı siteden bilgi ediniyorsunuz. Daha ne olsun?
Çok doğru bir noktaya değindiniz hocam, fakat sürekli karşıma kolay web sitesi yapmak ile alakalı saçma sapan reklamlar arka arkaya çıkınca benim de sinirlerim bozuldu. Aptal yerine konmuş gibi hissettim, o yüzden de size danışmaya karar verdim.
 
Çok doğru bir noktaya değindiniz hocam, fakat sürekli karşıma kolay web sitesi yapmak ile alakalı saçma sapan reklamlar arka arkaya çıkınca benim de sinirlerim bozuldu. Aptal yerine konmuş gibi hissettim, o yüzden de size danışmaya karar verdim.
Hiçbir kurum ve işletme o sistemleri kullanmaz. Ayrıca o "kolay web sitesi" dedikleri şeyde bile yazılımcının müdahale etmesi gerekiyor. Ayrıca bir web sitesini sadece görsel olarak yapmak yetmiyor, arka planda dönenlerin haddi hesabı yok.
 
Evet web site yapma işi ölü. Bahsettiğimiz blog sitesi gibi bir şeyler yapmak ise (ki genelde bu kastediliyor) artık WordPress gibi aracı uygulamalar ile bu işi yazılım bilen bilmeyen herkes yapabiliyor. Herkesin kolayca yapabildiği bir işten ekmek yemek pek mümkün değildir. Web programlama dersek işin rengi değişir, işin içine kodlama girer, yazılımdan bahsedebiliriz. İşin içine daha fazla güncel teknik, teknoloji ve afili bir isim de eklersek bahsedeceğimiz meslek dalının adına frontend developer diyebiliriz. Oldukça aranan bir meslek dalıdır kendisi. JavaScript Framework'leri bu aralar epey popülerdir. Vue, Angular, React... Frontend developer ilanlarını bu teknolojiler ele geçirmiş durumdadır. Nereden başlamalıyım? Bu teknolojilere geçmeden önce JavaScript, HTML ve CSS bilginin olması gerekir. İşlerin bir de backend kısmı vardır, orada da piyasa .net ve spring ile çalkalanır. Temelleri C# ve Java'dır. Ben bunları da bilirim dersen frontend+backend = fullstack developer olursun. İşine biraz hakim olabilirsen aç kalmazsın.

Dipnot: tabi ki piyasadaki aranan teknolojiler bunlarla sınırlı değil ancak benim gözlemim şu an popüler teknolojilerin başını bunların çektiği.
 
@ibrahimKocak illa full-stack olmak şart değil. İyi bir Front-End'er da çok iyi şekilde kazanıyor şu anda. Ayrıca şirketler genel olarak direkt full-stack aramazlar. Back ve Front'u ayrı olarak ararlar ama TR'deki bazı şirketler fazladan çalışan almamak, maaş vermemek için böyle yapabiliyor.
 
Kesinlikle şart değil. Frontend ile yetinmezse işin devamında ne olabileceğini açıklamak istedim sadece. Full-stack iş ilanları da az değil yalnız, işin enterasan tarafı şirketlerin backend iş ilanı altında aslında Full-stack çalışan aramaları. Tercihen... ile başlar kriterler :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı