Web projesi için Frontend mi daha önemli Backend mi?

TheDexuS

Hectopat
Daha fazla  
Bu soruyu hangisi daha önemliyse o alana yönelmek için sormuyorum. Veya hangi alanda daha çok para varsa o alana yönelmek için de sormuyorum. Backend mi önemlidir bir web projesi için yoksa frontend mi?

Bu soruyu hangisi daha önemliyse o alana yönelmek için sormuyorum. Veya hangi alanda daha çok para varsa o alana yönelmek için de sormuyorum. Backend mi önemlidir bir web projesi için yoksa frontend mi?
İkisi de önemli bana kalırsa biri arasından sivrilemez. Örneğin e ticaret sitesini ele alalım; frontend i iyi olması lazım ki kullanıcıyı çeksin görünce sitede daha çok vakit geçirme ihtiyacı duysun, kullanıcı dostu olsun vs.
Öte yandan veri bilimi iyi analiz edilmeli ve bağlantılar vs iyi yapılmalı background sağlam olmalı yemeksepeti gibi milyonlarca kullanıcının verilerini sızdırmamalı :)
Bana kalırsa ikisi de önemli seçim yapamam
Ama backend kısmı genele bakıldığında daha zor

Backend mi önemlidir bir web projesi için yoksa frontend mi?
Projeden projeye değişir. Bazı web projeleri backend olmadan da çalışabiliyor. Örn; Excalidraw.
Genel olarak veri sağlayan backend daha önemlidir tabiki. Ama yine excel üzerinden örnek verirsem; verilerden ziyade sunduğu işlevler önemli hale geliyor.

Bir projede sadece Front-End lazım ise Front-End, bir projede ikisi de lazımsa ikisi de aynı öneme sahip :) İş bulmak açısından soruyorsan Back-End kısmında daha rahat iş bulursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı