Web siteden RAT bulaşır mı?

Mel_72

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

İnternette gezinirken eğitim gördüğüm okulun ismini arattım ve karşıma iki tane site çıktı. Ben de meraktan ikisine de bakmak istedim ve ikinci siteye girdikten 5 saniye sonra Kaspersky'dan ekteki gibi bir uyarı aldım. İndirme reddedildi dese bile yin ede içim rahat olamadı çünkü RAT'lerin bulaştıktan fark edilmesi çok zor. Bu konuda bana yardımcı olacak birisi var ise sevinirim.

İyi günler.

Dosya Ekleri

• IMG_6384.jpeg
    IMG_6384.jpeg
    121,9 KB · Görüntüleme: 39
Merhaba arkadaşlar,

İnternette gezinirken eğitim gördüğüm okulun ismini arattım ve karşıma iki tane site çıktı. Ben de meraktan ikisine de bakmak istedim ve ikinci siteye girdikten 5 saniye sonra Kaspersky'dan ekteki gibi bir uyarı aldım. İndirme reddedildi dese bile yin ede içim rahat olamadı çünkü RAT'lerin bulaştıktan fark edilmesi çok zor. Bu konuda bana yardımcı olacak birisi var ise sevinirim.

İyi günler.

Evet bulaşılabilir, artık hackerlik o kadar ilerledi ki siteye girdiğin an kameran kayıt altına alınıyor.

Hayır, website üzerinden herhangi bir indirme olup, o .exe veya dosya açılmadığı sürece RAT bulaşmaz tıklamakla.

Zaten AV indirmeyi tespit edip önlemiş. İçin ferah olsun.
Hocam bende oldu önceden ama? Siteye girdiğim an ne hikmetse yaşandı.

Merhaba arkadaşlar,

İyi günler.

Trojan yazıyor ve sen onu indirip açmadıysan kurmadıysan bir problem olmaz.

Merhaba arkadaşlar,

İyi günler.

RAT genelde dosya indirip çalıştırınca falan olur içiniz rahat olması için Kaspersky'dan tam tarama yapın.

Hocam normalde indikten sonra tıklamadığınız sürece bulaşmaz ama içim rahat etmez diyorsan temiz format at gitsin kafan rahat eder en azından.

Evet bulaşılabilir, artık hackerlik o kadar ilerledi ki siteye girdiğin an kameran kayıt altına alınıyor.
Siteye girdiğinde kamerana erişilmesi için izin vermen gerekiyor. He izin vermeden de erişim bazı durumlarda mümkün olabilir ancak bunun RAT yemekle bir alakası yok.

Bir an hocam RAT diye anlamıştım ve düşünmüştüm. Teşekkürler!
Muhtemelen önceden erişim izni verdiğin bir sitedir ve otomatik kabul edilmiştir bu yüzden. Bu sadece tarayıcı içinde olan bir şey ama dediğim gibi, RAT ile bir alakası yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı