Web sitesi layout nasıl oluşturuyorsunuz?

yone1108

Decapat
Makaleler
1
Merhaba, Frontend developer arkadaşlar size sorum var :D Bir web sitesi tasarlayacaksınız diyelim.

Bu web sitesinin layoutunu nasıl hazırlıyorsunuz? Grid mi Flex mi kullanıyorsunuz?

Projeye başlamadan önce neler yapıyorsunuz adımlarınız neler oluyor.

Ben web sitesi layoutun da ciddi problemler yaşıyorum. Oluşturamıyorum bana tavsiyeler verir misiniz? Layout oluşturma işini Grid ile nasıl kavrayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şu şekilde yapıyorum. Öncelikle kafamda kuruyorum. Ardından dosyalarımı ayarlıyorum. İstersen figma kullanabilirsin layout'u orada oluşturursun ve ardından koda dökersin. Hem Flex hemde grid kullanıyorum. O yapacağım şeye göre değişiyor. Yanlış anlama, mesela headerı Flex ile yapıyorum. Footer'ı grid ile yapıyorum mesela. Hangisi yapacağın işte daha kolay ve düzgün yapıyorsa onu tercih et.

Mesela Udemy sitesinin klonunu yapmıştım. Bazı kısımda grid bazı kısımda Flex kullanmıştım istersen bak. Fikir oluşturur.

Ben şu şekilde yapıyorum. Öncelikle kafamda kuruyorum. Ardından dosyalarımı ayarlıyorum. İstersen figma kullanabilirsin layout'u orada oluşturursun ve ardından koda dökersin. Hem Flex hemde grid kullanıyorum. O yapacağım şeye göre değişiyor. Yanlış anlama, mesela headerı Flex ile yapıyorum. Footer'ı grid ile yapıyorum mesela. Hangisi yapacağın işte daha kolay ve düzgün yapıyorsa onu tercih et.

Mesela Udemy sitesinin klonunu yapmıştım. Bazı kısımda grid bazı kısımda Flex kullanmıştım istersen bak. Fikir oluşturur.

header ve footer kısmında flex kullanıyorum bende.

Container alanına geldiğim zaman grid kullanıyorum ama mesela aside alanının genişliğini vs nasıl ayarlıyoruz onun tam mantığını kavrayamadım.

header ve footer kısmında flex kullanıyorum bende.

Container alanına geldiğim zaman grid kullanıyorum ama mesela aside alanının genişliğini vs nasıl ayarlıyoruz onun tam mantığını kavrayamadım.
Mehmet Pekcan diye birisi var. Onun HTML vs CSS ile yaptığı sitelere bakmanı öneririm ben çok şey kaptım çok yararı olur sana da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı