Çözüldü Web sitesi oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Selamlar,

Bir YouTube hesabı için web sitesi tasarlayacağım. Daha doğrusu sadece bir ana sayfa olacak. Sayfada tek bir resim ve YouTube hesap yönlendirmesi bulunacak. Domain satın aldım fakat şu an için hosting yok. Onu da çözeceğim. HTML ve az çok CSS bilgim var. Bu yapacağım tek sayfayı nasıl yükleyebilirim? Kısaca bilgilendirme sağlarsanız sevinirim. Eğer net ve kısa bir anlatım video mevcut varsa onu da iletebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hosting'i Natro üzerinden almayı düşünüyordum. Yine cPanel olarak mı işlem yapılacak yoksa direkt CPanel'den mi almak mantıklı?
Natrodan alanadı alınır ama hosting önerilmez. Yinede çok önemli bir proje değilse ve natroya karar verilmişse;

Natrodan sipariş verirken cpanel'mi plesk'mi seçimini kendin yapabiliyorsun.

Ekran Resmi 2025-01-15 11.57.00.png

Bu sayfada linux ve cpanel seçtiğinizden emin olun.
index.html dosyasına oluştur ve bu dosyayı varsa diğer ek img ve css dosyaları ile birlikte hosting'de ana dizene atın. Bunu hosting paneli üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Html dosyasını oluşturma konusunda az bilgiye sahipseniz chatgpt gibi araçlar size destek olabilir. Kafanızdaki şablonu oluşturmanıza yardımcı olabilir. Bir diğer seçenek ise hazır html tasarımları indirip kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

HTML konusunda problem yaşamam. CSS ile oluşturum, index.html'i oluşturabilirim. Daha önce hosting kullanmadığım için bilgim yoktu. Bilgi için teşekkür ederim.
Ekran Resmi 2025-01-15 11.45.09.png

Üstteki fotoğrafı youtube'den aldım.
Sizde muhtemelen cpanel hosting alırsınız en yaygın panel olduğu için buradan örnek veriyorum. Cpanel'e giriş yaptıktan sonra dosya yöneticisine tıklıyorsunuz. Yukarıdaki görseldeki sayfa sizi karşılıyor. public_html içerisine girip index.html ve diğer ek dosyaların tümünü buraya atıyorsunuz. Dilerseniz tüm dosyaları zipleyip zip şeklinde atabilir ve zip üzerine tıklayarak "çıkart" işlemide gerçekleştirebilirsiniz. Çok sayıda dosya varsa daha mantıklı oluyor.
public_html içine girdikten sonra zip veya normal html dosyalarınızı yükleyebilmeniz için görselde de görünen üstte "Yükle" linkine tıklamanız yeterlidir. Daha sonra dosyaları ekrana sürükleyebilirsiniz.

Hosting'i Natro üzerinden almayı düşünüyordum. Yine cPanel olarak mı işlem yapılacak yoksa direkt CPanel'den mi almak mantıklı?
Natrodan alanadı alınır ama hosting önerilmez. Yinede çok önemli bir proje değilse ve natroya karar verilmişse;

Natrodan sipariş verirken cpanel'mi plesk'mi seçimini kendin yapabiliyorsun.

Ekran Resmi 2025-01-15 11.57.00.png

Bu sayfada linux ve cpanel seçtiğinizden emin olun.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı