Web tabanlı kodlama mı öğrenilmeli C# mı?

Letharia Vulpina

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Şu anda B2 seviye ingilizcem var, bir süre ara vermiştim şimdi tekrardan seviyemi yükseltmek adına devam edeceğim. Ayrıca yanında HTML veya C# öğrenmek istiyorum. Tamamen heves olarak ilerleyeceğim için bir fikrim yok amacım sadece öğrenmek. Bu konuda hangisini önerirsiniz? İkisinin de eğitimleri mevcut sınırsız olarak. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Web tabanlı programlama geleceğe yönelik bir yatırım olmaktan çıkalı çok oldu. yapay zeka ilerlediğinden beri insandan çok daha iyi şekilde tasarım yapabiliyor başka dallara yönelmeniz daha iyi olacaktır bilişimin dalları çok sonuçta. :)

Tercihlere bağlı. Ortak yönlerinden birisi, ikisi de bol para kaynağı. C# öğrenirsen .NET ekosisteminde kalırsın. Oyunlar, arayüzler, servis uygulamaları, uygulamalar yapabilirsin. Web programlama ise bir sürü ekosistem var. ASP.NET de var. JavaScript'de var. Ruby de var. Her şey var. Full stack, backend ve frontend diye 3 yolun var. Backend yolunda sunucuların mekaniğini tasarlarsın. İstediğin gibi veritabanları yönetirsin. Frontend yolunda sitelerin çekici arayüzlerini yaparsın. Div centerlarsan tabii. Full stack da ikisini de yaparsın. Bence bir tanesini öğren. C# taş gibi bir ekosistemi var. Web programlama hayal gücü ve büyük topluluğu var. İkisi de bayağı iyi.

Kendini zorlamaktan değil de çalışıyorum zaten halihazırda o yüzden zaten İngilizceye de zaman ayıracağım için sadece bir tanesine zamanım kalacaktır. Yoksa zamanım bol olsa ikisine de bakardım.

Web alanından ilerleyeceksen HTML ardından CSS, JS diye ilerlersin. Masaüstü uygulamaları vs geliştirmek istiyorsan C# tarafından ilerle. İngilizceni nasıl geliştirdin?

Tercihlere bağlı. Ortak yönlerinden birisi, ikisi de bol para kaynağı. C# öğrenirsen .NET ekosisteminde kalırsın. Oyunlar, arayüzler, servis uygulamaları, uygulamalar yapabilirsin. Web programlama ise bir sürü ekosistem var. ASP.NET de var. JavaScript'de var. Ruby de var. Her şey var. Full stack, backend ve frontend diye 3 yolun var. Backend yolunda sunucuların mekaniğini tasarlarsın. İstediğin gibi veritabanları yönetirsin. Frontend yolunda sitelerin çekici arayüzlerini yaparsın. Div centerlarsan tabii. Full stack da ikisini de yaparsın. Bence bir tanesini öğren. C# taş gibi bir ekosistemi var. Web programlama hayal gücü ve büyük topluluğu var. İkisi de bayağı iyi.
Hocam çok detaylı yazmışsınız çok teşekkür ederim, öğrenme süreleri hakkında bir bilginiz var mıdır? En azından genel bir bilgiye sahip olmak için?
Aslında ikisini de öğrenceğim zamanla sanırım sadece önce hangisi olacağına karar veremedim.

Web alanından ilerleyeceksen HTML ardından CSS, JS diye ilerlersin. Masaüstü uygulamaları vs geliştirmek istiyorsan C# tarafından ilerle. İngilizceni nasıl geliştirdin?
Kendi başıma evde öğrendim çalışarak. Sonrasını getirmedim B2 olunca. Şimdi tekrar devam etmek istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı