Web tasarım yaparken hayal gücü nasıl geliştirilir?

Yer
Dünya'da bir yer
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime B450M-K
Ryzen 5 5600
Sapphire RX 6700 10GB
16 GB Corsair Vangeance
750W Gigabyte PSU
AOC 21" Monitör
HTML ve CSS dillerini biliyorum fakat iş, ortaya bir tasarım çıkarmaya geldiğinde aklıma bir şey gelmiyor ve dolayısıyla öyle kalıyorum.
Web site tasarlayanlar hayal gücünden nasıl bir şeyler yaratıyorlar? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? İnternetteki tasarlanmış örnek siteleri mi incelemem gerekiyor?

İlk önce Figma ile tasarımını önceden hazırlaman gerekiyor, daha sonra görsele bakarak koda dökmen gerekiyor.

Yanıt için teşekkür ederim.
Peki o tasarım aklıma nasıl gelecek? Yine hayal gücü devreye girmeli değil mi?

Aşağıya birkaç site bırakıyorum. Zamanında çok yararlandım ve hala da yararlanıyorum bu sitelerden. Buradaki örnek tasarımlardan bakarak ilham alabilirsin. Birçoğu da tasarım konusunda ödül almış siteleri yayınlıyor zaten:

İlk Site
İkinci Site

Aşağıya birkaç site bırakıyorum. Zamanında çok yararlandım ve hala da yararlanıyorum bu sitelerden. Buradaki örnek tasarımlardan bakarak ilham alabilirsin. Birçoğu da tasarım konusunda ödül almış siteleri yayınlıyor zaten:

İlk Site
İkinci Site

Öncelikle yanıt için çok teşekkür ederim. Siz de benim gibi aklınıza bişey gelmediğinde internetteki sitelerden yararlandınız demek ki 🙂

Rica ederim. Evet, çok yararı dokundu bu iki sitenin. Zaten bir süre sonra eğer elinizde proje fikri varsa kafanızda otomatik canlanmaya başlıyor site yapa yapa.

Rica ederim. Evet, çok yararı dokundu bu iki sitenin. Zaten bir süre sonra eğer elinizde proje fikri varsa kafanızda otomatik canlanmaya başlıyor site yapa yapa.

Hımm yani site inceleye inceleye bir süre sonra aklımızda kalmaya başlıyor değil mi? Merak ediyorum acaba bir tek benim mi hayal gücüm yok 😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı