Web tasarımda Python'ın rolü var mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
HTML, CSS ve JavaScript üçlüsünü bitirdikten sonra Python'a yönelmek istiyorum. İnternetten araştırdığım kadarıyla Phyton'ın en temel dillerden biri olduğu ve web tasarım dillerine sunduğu destekten elektronik kodlamaya kadar geniş bir yelpazesi olduğunu okudum. Web tasarımın yanında da elektronik kodlama gibi bir hedefim de var. Sizce Python öğrenirsem web için bir faydası olur mu yoksa bambaşka bir çalışma alanı mıdır?
Fortran ve MySQL öğrendim fakat çoğu kısmını unuttum diyebilirim. Gerçi bunların da tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla Python öğrenmek istiyorsanız, Python'un Django Framework'ünü önerebilirim. HTML, CSS ve JavaScript'i ön yüz için, Django'yu da arka yüz için kullanacaksınız (veritabanı işlemleri, yetkilendirmeler vs. kısacası; bir sitede gördüğünüz bütün mantıksal işlemler). MySQL ile birleştirip, bir forum bile yazabilirsiniz.

İlla Python öğrenmek istiyorsanız, Python'un Django Framework'ünü önerebilirim. HTML, CSS ve JavaScript'i ön yüz için, Django'yu da arka yüz için kullanacaksınız (veritabanı işlemleri, yetkilendirmeler vs. kısacası; bir sitede gördüğünüz bütün mantıksal işlemler). MySQL ile birleştirip, bir forum bile yazabilirsiniz.
Django'yu gördüm fakat ne olduğunu tam olarak anlamadım. Python'un bir kütüphanesi mi oluyor?
Arka yüz için Python ve MySQL yeterli olur mu?

Kafamdaki yol haritasının netleşmesi adına yeni konu açmadan buraya birkaç soru bırakacağım. Web tasarım alanında ön yüz kısmında çalışan arkadaşım, Türkiye'de en çok iş imkanının web tasarım/kodlama alanında olduğunu söylüyor.
Benim amacım ise daha çok veritabanı, yapay zeka gibi mantıksal alanda ilerlemek. Fakat burada karşıma iki sorun çıkıyor: İş imkanı sanırım web tasarımın arka planı ve mantıksal programlama alanında azmış diye bir algı var kafamda. Ve (iş imkanı olsa bile) bir noktadan sonra işin içine matematiğin girmesi.
Mantıksal alandaki programlamada (web tasarım ön yüz dışındaki alan) Veritabanı ve Phyton gibi programların kullanıldığı yerlerde iş imkanı gerçekten az mı? Ve buralarda gerçekten ileri düzeyde (integral/türev gerektiren) matematiksel bilgi gerekiyor mu? Çünkü 2 yıl önce Fortran ve MySQL dersleri almıştım temel düzeyde. Matematik sanırım C dilinde işin içine giriyor?
Biraz uzattım kusura bakmayın, teşekkürler..

Sana benim yöntemimi önereceğim. Uygulaması sana veya bu mesajı okuyan kişiye sesleniyorum. Evet sana 😀. Merak olmadan bu iş yürümez ama sadece merak değil, ilgide önemli. Örneğin her gün kodlama yap(a)mazsanız bazı şeyleri unutursunuz. Bu kişiden kişiye değişir ama çoğunlukta böyledir.
Ben Discord.py kütüphanesini kullanarak bir komut üzerine dayalı bot yapıcaktım fakat gördüm ki, sadece discord.py kütüphanesini bilmek yetmiyor. Str, int, float, class, methodlar, func. vs girdikçe iş işten çıktı. Bende sıfırdan Python öğrenmeye başladım. Maalesef sizde Django ile başlarsanız sonunuzun böyle olma ihtimali çok ama çok yüksek. Sıfırdan başlarsanız temeli sağlam olur. Hem zaten temeli öğrenmen 3 gün falan sürer. Forumun Programlama kısmında bugün yaptığım bir oyunu paylaştım. Bakabilirsin 😂. 3 günde bu kadar yapabildim sen düşün...
Ayrıca Python'da Matematik ile uğraşacaksanız evet Matematik gerekir. Veritabanı Matematik gerektirmez fakat siz veritabanına Matematiksel değerler verecekseniz temel matematik yeter.

HTML, CSS ve JavaScript üçlüsünü bitirdikten sonra Python'a yönelmek istiyorum. İnternetten araştırdığım kadarıyla Python'ın en temel dillerden biri olduğu ve web tasarım dillerine sunduğu destekten elektronik kodlamaya kadar geniş bir yelpazesi olduğunu okudum. Web tasarımın yanında da elektronik kodlama gibi bir hedefim de var. Sizce python öğrenirsem web için bir faydası olur mu yoksa bambaşka bir çalışma alanı mıdır?
Fortran ve MySQL öğrendim fakat çoğu kısmını unuttum diyebilirim. Gerçi bunların da tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Teşekkürler.

Instagram Python Django altyapısını kullanıyor. Reddit´te Python ile baştan yazıldı. Google, YouTube, Quora, Dropbox, Yahoo!, Spotify, Survey Monkey, Bit.ly gibi büyük siteler ve firmalarda da Python kullanılıyor. Yani evet. Python´un web programming dünyasında geleceği parlak ve bir zamanlar PHP´nin oturduğu tahta geçiyor diyebiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı