Web tasarımı öğrenmeye nasıl başlanır?

Konunun ingilizce bilme ile ilgisi yok.

Bu sitede hem web sitesi yapmayı, hem de programlamayı en temelinden öğrenebilirsin. Tavsiye ederim. Başlangıç noktan burası olsun. Bir taş ile iki kuş vurmuş oluyorsun.
Eğitimler
 
Bence en iyi yol uygulayarak öğrenmektir. Ama bundan da önemlisi nereden başlayacağını, ne öğrenmek istediğini iyi bilmen gerekiyor. Örneğin "Ben sitenin alt yapısıyla değil, direk sitenin tasarımıyla ilgilenmek istiyorum!" diyorsan; HTML, CSS, jQuery. "Hayır efendim, ben sitenin alt yapısını merak ediyor, ve onu öğrenmek istiyorum!" diyorsan da burada yol ikiye ayrılıyor. 1.yol: PHP, 2.yol: ASP. Ama benim tavsiyem ve dünyada bulunan sitelerin çoğunun da tercih ettiği gibi PHP'yi kullanman. Tabii ki sitenin alt yapısıyla uğraşmak istiyorsan bile en azından temel seviye HTML, CSS bilmen gerekiyor bunu sakın atlama.

Bir de, işinizi görse dahi wix, wordpress gibi hazır sistemleri başlangıçta tavsiye etmiyorum. Çünkü artık herkes onları biliyor. Unutmayın, wix, wordpress gibi platformlar ile yapacaklarınız çizgi ile çizilmiş. Ama bu web yazılım dillerini öğrenirseniz bu sınırı kendiniz çizersiniz. Yani öğrendiğiniz kadar hayal dünyanızı aktaracak bir ortam hazırlayabilirsiniz. Pes etmeyin, başarılar. :)

Dip not: Büyük çoğunlukla yazdığınız ilk kod çalışmayacaktır. Bu durum yalnızca size has bir durum değil, korkmayın. :) Bir yazılımcı ne kadar uzman da olsa çoğunlukla böyle sorunlarla karşılaşıyor. Bu çok normal. :)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı