Web yazılım Back-End Front-End

wess11

Femtopat
Yer
izmir
Daha fazla  
Meslek
bilişim teknolojileri
İyi günler, ben web üzerine yazılım okuyorum ama kafama bir soru takıldı ve araştırdım istediğim sonucu bulamadım ben şu an Python, Django eğitmi görüyorum Front-End'e başlamadan, bildiğim yerden devam etsem yani Back-End tarafından bir sorun olur mu?
HTML, CSS, CSS, JavaScript, jquery gibi dilleri sonradan görsem yani PHP, Laravel expressjs gibi dilleri şimdi görsem bir sorun yaratır mı açıklayamadıysam kusura bakmayan kafam çok karışık.

Birşey olmaz lakin Expressjs, Laravel, JQuery bir dil değil. Python Django eğitiminizi tamamladıktan sonra HTML CSS ile devam edebilirsiniz.

Temel, hatta orta seviye HTML ve CSS bilmelisin, sonuçta back end kısmında bağlayacağın yerleri bilmezsen veya bir kodda aradığını düzeltemezsen bu işi tam anlamıyla yapamazsın, CSS'e neredeyse hiç ihtiyacın yok ama HTML bilmende kesinlikle yarar var.

Ha ileride çoğu panelin tasarımını falan tabii internetten bulacaksın ama kendin yapman gerektiği bir an gelebilir.

Bir şey olmaz lakin expressjs, Laravel, jquery bir dil değil. Python Django eğitiminizi tamamladıktan sonra HTML CSS ile devam edebilirsiniz.

Ayırmayı unutmuşum ama yine de sağ ol yeniyim.

Temel, hatta orta seviye HTML ve CSS bilmelisin, sonuçta back end kısmında bağlayacağın yerleri bilmezsen veya bir kodda aradığını düzeltemezsen bu işi tam anlamıyla yapamazsın, CSS'e neredeyse hiç ihtiyacın yok ama HTML bilmende kesinlikle yarar var.

Ha ileride çoğu panelin tasarımını falan tabii internetten bulacaksın ama kendin yapman gerektiği bir an gelebilir.

Başlangıç seviyesi olarak HTML bilgim var tek birine odaklanmıyıcağım ama zor olanından başlamak istiyorum

HTML ve CSS'de elementleri birbirine bağlamadan öğrenemezsiniz ki? Zor olandan başlayamazsınız yani. Bu iki dil, genel olarak mantığı size öğretiyor. Başka bir dosyadan stil çağırıyorsunuz, başka bir dosyada yazdığınız scripti siteye gömüyorsunuz, başka bir dosyadan fonksiyon çağırıyorsunuz falan yani. Giriş kısmını halletmeden girmeye çalışırsanız hevesiniz kursağınızda kalır.

Ayırmayı unutmuşum ama yine de sağ ol yeniyim.

Başlangıç seviyesi olarak HTML bilgim var tek birine odaklanmıyıcağım ama zor olanından başlamak istiyorum.

Back-End öğrenen biri için HTML ve CSS çocuk oyuncağı olur sonradan, 1 hafta içerisinde sıkı bir şekilde öğrenmeye çalışırsan gayet panel bağlayabileceğin, üzerinde işlem yapabileceğin seviyeye gelirsin. Yalnız PHP'ye odaklanmanı öneririm Back-end kısmı için. Özellikle MVC olmazsa olmaz.

Temel Front-end bilmeden Back-end yazamazsın. Yukarıda arkadaşın dediği gibi etiketleri bilmezsen neyi nereye bağlayacaksın ?

Çok kastırmadan önce ön kısmı hallet sonra arkaya geçebilirsin ama bence başlamışken önü hallet oturt mantığı sonra geç arkaya neden başladığın işi bırakıp başka bir işe başlayasın ki

Bu arada bende yukarıda ki iki arkadaşa katılıyorum, orta seviye HTML ve CSS öğrenmek hiçte zor değil, bence o ikisini öğrenmeden başlama.

Ben önce Front End sonra Back End öğrendim. Bence birisi daha önce olmalı diye bi şart yok. Ayrıca ikisini de öğreniceksin diye bir şart da yok. Sadece Front End veya Back End developer olarak da bir kariyer yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı