Çözüldü WebHelper Zararlısı Nasıl Temizlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

213082

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar, az önce fark ettim: Bilgisayarımda Web Helper diye bir şey vardı. Ne olduğunu arattığımda ise virüs olduğunu öğrendim. Şu an Kaspersky ile tam tarama yapıyorum. Format atsam tamamen kurtulabilir miyim bu virüsten?

Çözüm
Ama muhtemelen içim rahat etmeyecek ve format atacağım.
Pire için yorgan yakmaya gerek yok. Her virüste tüm sistemi temizleyecek olsaydık işimiz zor olurdu.

Dosya tam olarak ne paylaşılmadığından detaylı inceleyemiyorum fakat birkaç tarama işinizi çözecektir.

Şunlar ile taratabilirsiniz:
  • Kaspersky,
  • Malwarebytes,
  • AdwCleaner.
Taramalar bittiğinde sistemi yeniden başlatıp arka planda çalışan bir şeyler var mı diye kontrol ediniz. Bir şey gözükmüyorsa emin olmak için tekrardan taratabilirsiniz isterseniz.

Tabii dosya cidden zararlı mı yoksa bir programın bir parçası mı bilemiyorum. Dosyayı görmedim. Mümkünse VirusTotal'a yükleyebilir misiniz?
Tehlikeli bir yazılım buldu ve sorunları gider dedim.
Sonuç olarak bir şey tespit edilmiş ve temizlenmiş. Yani cidden zararlı imiş. :)
Ardından bilgisayarı tekrar başlattım, tam tarama yaptım, görev yöneticisinden baktım, virüs yoktu.
Temizlendiğinden dolayı gözükmemiş yani. Sorun yok.
Sanırım Kaspersky sildi virüsü.
Evet.

Virüs temizlenmiş ve dert etmenize gerek yok. İçiniz biraz daha rahatlasın istiyorsanız Malwarebytes ve AdwCleaner ile de kontrol edebilirsiniz. Anti-malware yazılımları daha farklı şeyleri de kontrol ediyor. Şart değil yine de. :)

Sonuç olarak bir şey tespit edilmiş ve temizlenmiş. Yani cidden zararlı imiş. :)

Temizlendiğinden dolayı gözükmemiş yani. Sorun yok.

Evet.

Virüs temizlenmiş ve dert etmenize gerek yok. İçiniz biraz daha rahatlasın istiyorsanız Malwarebytes ve AdwCleaner ile de kontrol edebilirsiniz. Anti-malware yazılımları daha farklı şeyleri de kontrol ediyor. Şart değil yine de. :)
Sabah ilk işim Malwarebytes ile kontrol etmek olacak. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, @Seradotwav size de teşekkür ederim.

Sabah ilk işim Malwarebytes ile kontrol etmek olacak. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, @Seradotwav size de teşekkür ederim.

Rica ederim hocam. Malwarebytes ile taratmayı unutmayın.

Şarjım bittiği için yazamadım. Utku gelmiş kapmış en iyi cevabı. Keşke benim olsaydı. :(:D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı