Webroot nasıldır?

Cloud teknolojisini aktif kullandığından zararlıları tespit etmede başarılı olan, sistemi yormayan güzel yazılımlardandır kendisi.

Üstad; "Bilgisayarı tara" dediğimde tarama bir dakikada bitiyor. Muhtemelen sadece sistem dosyalarını tarıyor. Derin tarama özelliğini de menüde aramama rağmen bulamdım. Bu kısa tarama PC için yeterli midir ?

Bankalar Webroot kullanılmasını tavsiye ediyor. Hem hafif hem de diğer Antivirüs programlarından daha başarılı.
Sadece sistem dosyalarını taramıyor aslında. Periodik olarak tüm sistemi taradıktan sonra bir index dosyası gibi bir şey oluşturuyor. Sistemde kullanıcı bilgisi olmadan bir dosya silinir ya da değiştirilirse işlemi kesip bilgi veriyor. İlk defa kurulan program ya da yazılım direk olarak internet bağlantısı kurmaya çalışırsa ; hangi protokolde , hangi İP adresine bağlanılmak istediğini detaylı olarak raporlayıp onay ya da ret için seçenek sunuyor.

3 yıldır kullanıyorum ve hiç bir sıkıntısını görmedim. Ara sıra sistem taraması yaparken işlemciye yük bindirebiliyor. O da zaten en fazla 2 dk sürüyor.

Taradığı yer sadece sistem dosyaları değil, lakin evet aşırı derecede hızlı taradığı doğru. Program neredeyse bütün işlemleri cloud üzerinde yaptığı için aşırı hafif.

Ben kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Tavsiye eden bankalar herhalde Barclays olacak ki, kendi bilgisayarlarında Webroot kullandıklarından bile şüpheliyim.
Roll back özelliğinin fiyasko olduğunu okudum. Tanımadığı bir program zararlı olmasa bile sisteme yaptığı bütün değişiklikleri devamlı olarak bir yere kaydediyor. Bunun yüzünden WRData klasörü onlarca GB boyutunda olan kullanıcılar var. Çok da verimli bir yöntem değil anlayacağınız.

Zararlı yazılımın yaptığı değişiklikleri izlemek yerine, ilk başta zararlı yazılımı yememek için biraz daha kaliteli bir antivirüs programı kullanılması çok daha iyi olur.

Taradığı yer sadece sistem dosyaları değil, lakin evet aşırı derecede hızlı taradığı doğru. Program neredeyse bütün işlemleri cloud üzerinde yaptığı için aşırı hafif.

C disk'i üzerinde sağ tık yapıp "Webroot ile tara" deyince tarama 20 dk. sürdü. Zaten 1 dk. da taramayı bitirmesinden şüphelenmiştim. Aslında tasarım ve kullanımı mükemmel. Silinmesini istemediğiniz herhangi bir dosyayı silmişse karantinadan geri yükleme yapılabiliyor. Firewall kısmından istediğiniz programı izleyebiliyor ya da internete bağlanmasını engelliyorsunuz. Kimlik avı tehlikesi ile karşılaşıldığında bilgilendiriyor. Kısacası ben memnunum. Sâdece, taramanın aşırı kısa olması beni endişelendiriyor. Ben yine de tam taramada sistem dosyalarını taradığı kanâ'atindeyim. Yoksa bu kadar kısa süreli tarama olması mümkün değil.

C disk'i üzerinde sağ tık yapıp "Webroot ile tara" deyince tarama 20 dk. sürdü. Zaten 1 dk. da taramayı bitirmesinden şüphelenmiştim.
Şimdi aklıma geldi de, Webroot'da varsayılan olarak 'hızlı tarama' yapılıyor diye hatırlıyorum. Ayarları biraz kurcalayabilir misiniz? Ayrıca sezgisel taramanın düzeyini arttırmanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı